Democracies on Screen

Στο έργο eTwinning με τίτλο “Democracies on screen” συμμετείχαν επτά μαθητές της Α και Β Λυκείου του Πρότυπου ΓΕΛ Ηρακλείου, κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε Πορτογαλία και Ελλάδα, οι μαθητές συνεργάστηκαν σε διασχολικές ομάδες και συζήτησαν για την έννοια της δημοκρατίας σήμερα. Δούλεψαν εξ αποστάσεως σύγχρονα (online συναντήσεις) και ασύγχρονα στην πλατφόρμα του twinspace. Αναζήτησαν ποιητές και ποιήματα, συγγραφείς και βιβλία, σύμβολα, τραγούδια, φωτογραφίες, συνεντεύξεις και πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται διαχρονικά με την έννοια της Δημοκρατίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι από την Πορτογαλία (Agrupamento de Escolas Amadora Oeste, Amadora), την Ελλάδα (2ο ΓΕΛ Μεταμόρωσης, Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου), την Πολωνία (XLIV Liceum Ogólnokształcące in ks. Stanisława Konarskiego w Krakowie) και την Ιταλία (IIS “Cigna Baruffi Garelli”).

https://www.pictramap.com/app/view?p=bf6dae

map

Οι μαθητές, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για την έννοια της Δημοκρατίας σήμερα, μέσα από τη συνεργατική δημιουργία συννεφόλεξων:

https://padlet.com/screen24democracies/words-of-democracy-w40taacdcut4vv9f

padlet

Η συνεργατική δουλειά όλων των ομάδων :

https://view.genial.ly/662c159e4e8aa20014581706/interactive-image-interactive-image

genialy

Συμμετέχοντες μαθητές από το Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου:

Τζένη Κουβίδη, Γιάννης Μαντζάνας, Μανώλης Ματζουρανάκης, Μαρίλια Παπαδάκη, Μάνος Πάρχιαου, Δανάη Πετούση, Σταύρος Σαρρής

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Κατηγορίες: eTwinning, Ηλεκτρονική έκδοση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.