Μαζί με την δική μου “καλή σχολική χρονιά”, ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους και φίλους της σελίδας για την πρόσφατη συγγραφική μου απόπειρα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζανταρίδης-Τηλέγραφος (https://zanthl.gr).
Ο πρόλογος του βιβλίου:
Με την εργασία αυτή θέλησα να εκθέσω τις σκέψεις μου σε θέματα που αφορούν την χαοτική έκταση των μαθηματικών ανισοτήτων.
Αρχικά στο βιβλίο παρουσιάζονται οι βασικές-θεμελιώδεις ανισότητες, σε κάθε μια από τις οποίες γίνεται αριθμητική αναφορά αντίστοιχων ασκήσεων. Στη συνέχεια καταγράφονται όλες οι συνέπειες των βασικών ανισοτήτων που χρησιμοποιούνται στα 270 προτεινόμενα θέματα που ακολουθούν.
Τα θέματα αυτά είναι όλα ιδιοκατασκευές, ενώ οι λύσεις τους αναπτύσσονται με τρόπο που να περιγράφεται αναλυτικά η δομή της σκέψης για την κατασκευή τους. Συνεπώς το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μαθητές που προετοιμάζονται για μαθηματικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο που αναζητά ερεθίσματα για τεχνικές δημιουργίας νέων ανισοτήτων.
Θέλω να πιστεύω πως οι επόμενες σελίδες θα συμβάλουν στην αγωγή της σκέψης των αναγνωστών και θα τους φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση των προσδοκιών τους.
Αθήνα, Αύγουστος 2022

9 Οκτωβρίου 2022 στις 02:53
Teleio
20 Οκτωβρίου 2022 στις 00:17
Να ειστε καλα, ευχαριστω