Συνταγές καραντίνας απο το ΣΤ2
Νοέ 202026
2 σχόλια στο άρθρο
“Συνταγές καραντίνας απο το ΣΤ2”
- #ΣΤ2Μασκοφόροι 2020-2021
- #ΤΗΕΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- 200 χρόνια από το 21
- COVID19GRSTUDENTS
- e-lesxi
- STEM
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
- ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
- ΓΛΩΣΣΑ
- Ε2πιμένουμε #ΕΠΙΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ #20192020
- Εικονική περιήγηση#virtualtour
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
- Ελεύθερος χρόνος
- ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
- Επίμονο1 (2021-2022)
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
- Θρησκευτικά θέματα
- ΙΣΤΟΡΙΑ
- Κουιζ
- Κουίζ
- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- ΜΟΥΣΙΚΗ
- ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ- ΓΝΩΜΙΚΑ -ΡΗΣΕΙΣ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
- ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
- ΤΕΧΝΕΣ
- ΦΩΤΟΛΕΣΧΗ
- ΧΙΟΥΜΟΡ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΓΙΟΡΤΕΣ2020
- Χωρίς κατηγορία
- DOODLES!
- Europeana colouring book
- https://voca.ro/13sLYK9WyyTl
- https://voca.ro/13sLYK9WyyTl
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ #μαθαίνουμεασφαλείς
- ΛΕΞΙΚΟ
- Μαθήτριες και μαθήτριες Ασταμάτητοι 2
- Μαθήτριες και μαθήτριες Ασταμάτητοι 2
- Μαθήτριες και μαθήτριες Ασταμάτητοι 2
- ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΩΝΙΑΣ
- Τι θέλω να γίνω; πώς συνυπάρχω με τους συμμαθητές και συμμαθήτριες;
- Τι θέλω να γίνω; πώς συνυπάρχω με τους συμμαθητές και συμμαθήτριες;
- Τι θέλω να γίνω; πώς συνυπάρχω με τους συμμαθητές και συμμαθήτριες;
- Το δέντρο της τάξης μας
Φάβα από λαθούρια με πάπρικα, φρέσκο κρεμμύδι και σύγκλινο.
250 γρ. λαθούρια
2 Ξερά κρεμμύδια
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
300 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια ή λουκάνικο της προτίμησής σας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
8 φλιτζάνια νερό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι ή 1/2 πορτοκάλι
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
1) Βάζουμε τα λαθούρια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2) Την επόμενη ημέρα τα πλένουμε καλά, μέχρι να τρέξει καθαρό νερό. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και το ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση και το βράζουμε μαζί με τα λαθούρια, ξαφρίζοντας τον αφρό που δημιουργείται.
3) Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε το νερό και το κρεμμύδι και κρατάμε το νερό στην άκρη, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα καθώς και το 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
4) Τα πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας όσο νερό θέλουμε, απ’ αυτό που κρατήσαμε, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Λουκάνικα ή σύγκλινο
5)Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα ή το σύγκλινο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
Σερβίρισμα
Για το σερβιρισμα, τοποθετούμε ένα πιατο τις αρεσκίας μας τη φάβα από λαθούρι, απο πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια σύγκλινο και γαρνίρουμε με τα φρέσκια κρεμμύδια και πασπαλισμένη λίγη πάπρικα.
πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή της κυρίας Ελένης!Θα την δοκιμάσουμε σίγουρα !