Λεονάρντο ντα Βίντσι

Με τη βοήθεια του Ίκαρου γνωρίζουμε τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι τον πολύ σπουδαίο ζωγράφο, γλύπτη , μηχανικό, αρχιτέκτονα, επιστήμονα και εφευρέτη.

 Στη συνέχεια γνωρίσαμε την “Αεροέλικα” του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και άλλες εφευρέσεις του:Ανεμόπτερο, Αλεξίπτωτο, Στολή Δύτη, Καταπέλτης…

Η δεύτερη αποστολή που μας ανέθεσε ο Ίκαρος είναι να με διάφορα υλικά να φτιάξουμε τη δική μας “Αεροέλικα” ή ένα ελικόπτερο.  Έτσι παίρνουμε ένα τετράγωνο χαρτί, το διπλώνουμε σε 4 ίσα μέρη , κόβουμε μέχρι τη μέση και στο ένα κομμάτι κόβουμε αφήνοντας το μισό. Τοποθετούμε 2 συνδετήρες για βάρος και έτοιμη η Αεροέλικα να στριφογυρίζει στον αέρα! Τα παιδιά έκαναν δοκιμαστικές πτήσεις και διασκέδασαν αρκετά!

Οι κατασκευές των παιδιών από τα συνεργαζόμενα σχολεία αναρτήθηκαν σε  https://wke.lt/w/s/SxYtrw

Στην επόμενη δραστηριότητα διαβάζουμε με την εφαρμογή  QR Code Reader ,διαβάζουμε τον κώδικα

 Αφού ανακαλύψαμε τι λέει ο κώδικας, βάλαμε τις εικόνες στη σωστή θέση και οδηγούμε το Beebot στις εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Και αφού ο Δεκέμβριος είναι μήνας γιορτινός συναντηθήκαμε σε μια on line συνάντηση: τα παιδάκια του 4ου 2/θ Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας, 2ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Αρεδιού  και τραγουδήσαμε τα κάλαντα, ζωγραφίσαμε μαζί και ανταλλάξαμε  ευχές . Καλές γιορτές σε όλους!!!