3η αποστολή και …ψηφιακό λεξικό

Ολοκληρώσαμε τις δύο πρώτες αποστολές και  αναρτήσαμε τα αποτελέσματα στο twinspace  σε padlet https://padlet.com/zmarina79/9ypgbn8k1ivh και https://padlet.com/marinazacharia3/boufhdnirhcnόπως και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στο έργο.

Η αφίσα για την 1η αποστολή

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Δεύτερη αποστολή και… 25η Μαρτίου!

Φέτος τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου θα τη γιορτάσουμε μακριά από το σχολείο. Τα παιδιά μπορούν να ακούσουν την αφήγηση του παραμυθιού “Τα Ελληνάκια”, της συγγραφέως Ευγενίας Φακίνου.

Μετά μπορείτε να αναφερθείτε στο χρονικό της ημέρας, να μάθουν για τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Βέβαια αναφερόμαστε και

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η πρώτη μας αποστολή

Ξεκινώντας το eTwinning έργο μας ” ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ …ΜΑΖΙ” θα έχουμε τη δυνατότητα, παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικοί , να επικοινωνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε. Κάθε βδομάδα θα υπάρχει και μία αποστολή. Τα παιδιά θα δημιουργούν,και εσείς οι γονείς θα φωτογραφίζετε την εργασία και θα τη στέλνετε στο email  ή στο messenger. Οι εκπαιδευτικοί θα δημιουργήσουμε βίντεο,

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Στο eTwinning έργο μας ” Η παρέα των ζωγράφων- η παλέτα των χρωμάτων” το  Μάρτιο ασχοληθήκαμε με τον ζωγράφο Vincent Van Gogh .

Ο Vincent Van Gogh (Βίνσεντ βαν Γκογκ)  ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Όσο ζούσε, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Βιβλία και ζωγραφική online

Τώρα που μένουμε σπίτι συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε και να περνάμε δημιουργικά την ώρα μας με ζωγραφική!!!!

Ζωγραφίζουμε online διάσημα έργα από τους ζωγράφους του eTwinning έργου μας «Η παρέα των ζωγράφων. Η παλέτα των χρωμάτων.» και όχι μόνο….

Στις παρακάτω ιστοσελίδες βρίσκουμε πολύ μεγάλη συλλογή ζωγραφοσελίδων που μπορούμε να χρωματίσουμε online ή να  τις εκτυπώσουμε.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

eTwinning έργο: “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ”

Αγαπητοί γονείς,

στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών μας και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το eTwinning έργο “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΜΑΖΙ”, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ 11/3/2020 ΛΟΓΩ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Φεβρουάριος.. παρέα με τον Μιρό!

Έφτασε Φεβρουάριος και στο eTwinning έργο μας : « Η παρέα των ζωγράφων – η παλέτα των χρωμάτων» ασχολούμαστε με τον Ισπανό ζωγράφο και γλύπτη Joan Miró , έναν από τους σημαντικούς υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 2ου αιώνα. Οι υπερρεαλιστές ζωγράφοι στα έργα τους παρουσιάζουν ονειρικές, φανταστικές εικόνες. Ο Μιρό Ζωγράφιζε συχνά ζώα, χρησιμοποιούσε σύμβολα και

 » Διαβάστε όλο το άρθρο