Στο Δέλτα Έβρου 5 Απριλίου 2011

Είχαμε την τύχη σήμερα να επισκεφτούμε το Δέλτα  Έβρου (τη δυτική πλευρά του), έναν σημαντικό  υγρότοπο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Αρχικά μεταβήκαμε στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα του Έβρου όπου περιηγηθήκαμε στον εκθεσιακό χώρο και παρακολουθήσαμε την προβολή ταινίας  για τις λειτουργίες και αξίες των υγροτόπων και ειδικότερα του Δέλτα του Έβρου.

ώρα για διάλειμμα…

Στη συνέχεια,  επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία του Φορέα Διαχείρισης ώστε να περιηγηθούμε στον υγρότοπο. Εκεί  παρατηρήσαμε πουλιά με κιάλια και τηλεσκόπια και είδαμε από κοντά όσα διδασκόμαστε φέτος στο μάθημα της Γεωγραφίας.

Μας ενημέρωσαν πως το  Δέλτα του Έβρου είναι εδώ και πολλά χρόνια Προστατευόμενη Περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Στο Δέλτα του Έβρου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πόρο για την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη τη χώρα, λόγω της αξίας που έχει για την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία, το κλίμα, την προστασία από τις πλημμύρες, την εκπαίδευση, την αναψυχή, τις επιστήμες.

μια φωτογραφία για να μας θυμόμαστε…

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *