Πληκτρολόγηση

Θυμηθείτε πως μπαίνουν Ελληνικά/Αγγλικά, τα Κεφαλαία/Πεζά και ο Τόνος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ !

Αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι ξέρετε τα πάντα για το πληκτρολόγιο μπορείτε να κάνετε το παρακάτω Κουίζ.

 


Μαθήματα πληκτρολόγησης

Για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο τοποθετούμε τα δάκτυλά μας στη θέση που δείχνει η πρώτη εικόνα, ξεκινώντας από τον αριστερό δείκτη στο Φ και τον δεξί δείκτη στο Ξ


Τα υπόλοιπα πλήκτρα τα πατάμε με τα δάκτυλα που δείχνει η εικόνα ανάλογα με τα χρώματα.

 


 

Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω προγράμματα. Διαλέξτε όποιο σας αρέσει περισσότερο. Μετά από αρκετή εξάσκηση θα μάθετε να πληκτρολογείτε σωστά, γρήγορα και χωρίς να κοιτάτε το πληκτρολόγιο !

Rapid Typing

Πολύ καλό πρόγραμμα εκμάθησης δακτυλογράφησης με μαθήματα

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος

Πατήστε στην εικόνα για να “κατεβάσετε” την εφαρμογή στον υπολογιστή σας

330x75

 


 

Sens-Lang.org

Πάρα πολύ καλή Ιστοσελίδα με μαθήματα και παιχνίδια πληκτρολόγησης

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα

logo


Typeracer

Typeracer – Κάνε κόντρες με αυτοκίνητα… πληκτρολογώντας με υψηλή ταχύτητα

Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα

TypeRacer

Το Typeracer είναι ένα διασκεδαστικό online παιχνίδι που απευθύνεται σε όσους μπορούν να πληκτρολογούν με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αν ανήκεις και εσύ σ’ αυτήν την κατηγορία, τότε σίγουρα πρέπει να μάθεις περισσότερα γι’ αυτό!

Στο Typeracer μπορείς είτε να παίξεις χωρίς να διαθέτεις κάποιο προσωπικό προφίλ, δηλαδή ως επισκέπτης, αλλά μπορείς και να δημιουργήσεις το δικό σου λογαριασμό δωρεάν, ώστε να αποθηκεύεις το ιστορικό και τα σκορ που επιτυγχάνεις, αλλά και να μπορείς να επεξεργάζεσαι τα στοιχεία και τους αγώνες σου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα πληκτρολόγησης, σου εμφανίζεται ένα κείμενο το οποίο είναι και η αποστολή σου. Πρέπει να το πληκτρολογήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Αν γίνει κάποιο λάθος, το πεδίο στο οποίο πληκτρολογείς γίνεται κόκκινο, υποδεικνύοντάς σου ότι έκανες λάθος. Πάνω από το κείμενο, θα δεις ότι υπάρχουν οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίζονται μαζί σου, απεικονιζόμενοι ως αυτοκίνητα. Μόλις ξεκινήσει ο αγώνας, τα αυτοκίνητα κινούνται ανάλογα με την ταχύτητα πληκτρολόγησης του παίκτη.

Στο τέλος κάθε αγώνα, το Typeracer, σου δείχνει στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στην επίδοσή σου. Για παράδειγμα, σε πληροφορεί για το χρόνο, τα λάθη που έκανες, την ακρίβεια κ.ά. Αν πιστεύεις πως μπορείς να συντονίσεις τέλεια μάτια και χέρια στον υπολογιστή και στο πληκτρολόγιό σου, τότε ήρθε η ώρα να το αποδείξεις!

Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα εξάσκησης πληκτρολόγησης επιλέγοντας Language

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: play.typeracer.com 

3 σκέψεις σχετικά με το “Πληκτρολόγηση

  1. κυριε νοτι νοομιζω οτι ε θιμασται απο το 4 Σχολιο ξανθης για καπιο λογο δεν μπωρο να κατεβασω το tux typing δεν ξερω γιατι!!!

  2. Το TuxTyping έχει κάποιο μικρό πρόβλημα με τα windows. Αφού το κατεβάσεις και το κάνεις εγκατάσταση θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που γράφω στη σελίδα. Πάντως αν θέλεις να κάνεις εξάσκηση στην πληκτρολόγηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα άλλα δύο προγράμματα που προτείνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *