Πρόσκληση

Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στην υγεία και σε μια ζωή χωρίς βία!

 

.jpg

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κακοποίηση παιδιών αφορά κάθε περιστατικό βίας που εκδηλώνεται εναντίον ατόμων κάτω των 18 ετών. Ειδικότερα, περιλαμβάνει όλες τις μορφές σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, την παραμέληση ή αμελή διαπαιδαγώγηση, καθώς και την εμπορική ή άλλου είδους εκμετάλλευση του παιδιού. Οι εν λόγω συμπεριφορές συμβαίνουν στο πλαίσιο μίας σχέσης ευθύνης, εμπιστοσύνης ή εξουσίας με το παιδί κι έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, την επιβίωση, την ανάπτυξη ή την αξιοπρέπεια του παιδιού.

Η κακοποίηση εμφανίζεται με διάφορα πρόσωπα και μπορεί να εκδηλωθεί με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.

Eίναι απαραίτητο από οποιαδήποτε ιδιότητα κι αν φέρουμε (γονείς, εκπαιδευτικοί)  να παρατηρούμε τα ιδιαίτερα «σημάδια» στη συμπεριφορά και στην καθημερινή λειτουργία του παιδιού, ώστε να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τα διαφορετικά πρόσωπα της κακοποίησης και να παρέμβουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

 

Σύνδεσμος σύνδεσης στην εκδήλωση:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/filipkon

 

 

Παγκόσμια ημέρα κατά του εκφοβισμού

 

Περιμένοντας την ημέρα του παγκόσμιας ημέρας κατά του εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, οι νηπιαγωγοί του  Etwinning έργου “Κόκκινη κλωστή δεμένη δεξιότητες γυρεύει” , ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση του Οργανισμού Χαμόγελο του παιδιού,  “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”, υλοποίησαν δυο δράσεις.

Μια με τα παιδιά, φτιάχνοντας την δική τους αφίσα κάθε σχολείο και ενώνοντας τες όλες σε μια δυνατή φωνή

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ  και μια οι νηπιαγωγοί φτιάχνοντας ένα βίντεο μεταφέροντας το προαναφερθέν μήνυμα με το δικό τους μοναδικό τρόπο!

Ευχαριστούμε όλους και όλες τις συναδέλφους και τα παιδιά των νηπιαγωγείων για την ευκαιρία να συμμετέχουμε και εμείς σ΄αυτή την τόσο σημαντική δράση!