Άρθρα ανά μήνα: Μάρτιος 2024
ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΟΥ
Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού
6 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού σήμερα και στο σχολείο μας, ασχοληθήκαμε με την ημέρα αυτή.
Έχοντας, ήδη, λάβει μέρος στον διαγωνισμό από το Χαμόγελο του Παιδιού με τίτλό ” ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”, συνεχίζουμε την συζήτηση σχετικά με την έννοια της λέξης ” σχολικός εκφοβισμός” .
Παρατηρούμε σχετικό εποπτικό υλικό που απεικονίζει μαθητές που υφίστανται διάφορες μορφές εκφοβισμού και συζητάμε για τα συναισθήματα που δημιουργούνται στα θύματα και τις πιθανές (κοινωνικά αποδεκτές) αντιδράσεις που μπορεί να υιοθετήσει.
Ενισχύουμε τους μετάξύ μας δεσμούς φτιάχνοντας ένα κύκλο γύρω από ένα στεφάνι γυμναστικής.
Κατόπιν το κάθε παιδί δίνει σε ένα συμμαθητή /τρια του/της ένα χαρτάκι το οποίο πάνω γράφι γλυκά λογάκια που κάνουν τον/ την συμμαθητή/ τρια μας χαρούμενο/η.
Στη συνέχεια τα παιδιά διαβάσανε το παραμύθι ” η αγκαλιά που ψήλωνε” και συζητήσανε με αφορμή το παραμύθι.
Τέλος, τα παιδιά φτιάξανε μια όμορφη κατασκευή στην οποία αναγράφονται τρόποι αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού αλλά και το καινούριο σύνθημα που μάθαμε ” ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ”
ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ
Τα βιβλία σε ρόδες έφτασαν στο νηπιαγωγείο μας!!
Τα “βιβλία σε ρόδες” είναι ένα πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, όπου μέσα σε μιά βαλίτσα, βιβλία με κοινή θεματική ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα!
Η δική μας θεματική: Η οικογένεια
Αρχικά αναρωτηθήκαμε για την ύπαρξη της βαλίτσας στην τάξη μας και αφού δώσαμε πιθανές απαντήσεις, την ανοίξαμε μένοντας έκπληκτοι με το περιεχόμενο!
Τι κάνουν τόσα παραμύθια μέσα σε μία βαλίτσα;
Καθώς την επεξεργαστήκαμε παραπάνω, εντοπίσαμε ένα φάκελο, τον ανοίξαμε και τον διαβάσαμε
Διαβάζοντας το γράμμα που μας έστειλαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βορεινού, ενθουσιαστήκαμε και χαρήκαμε με τις ζωγραφιές που μας έστειλαν.
Αποφασίσαμε ,λοιπόν και εμείς, να διαβάσουμε τα παραμύθια που βρίσκονται μέσα στην βαλίτσα και να εντάξουμε την οικογένεια που διαβάζουμε κάθε φορά ,σε μία από την διαφορετική μορφή οικογένειας που μάθαμε από το πρόγραμμα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ” Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι μοναδική”.
Ανυπομονούμε να διαβάσουμε όλα τα παραμύθια και να μάθουμε τον επόμενο προορισμό της!