Καλό καλοκαίρι

Μια χρονιά γεμάτη γνώση, χαρά, εμπειρίες και παιχνίδι έφτασε στο τέλος της.

Την Παρασκευή μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές παρέλαβαν το φάκελο με τις εργασίες όλης της χρονιάς, τις κατασκευές, τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους στα προγράμματα, το δωράκι του Συλλόγου γονέων καθώς και το αναμνηστικό τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου, το Δημοτικό σχολείο Λυρκείας και το Σύλλογο γονέων  για τη συνεργασία!

Ευχόμαστε σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου Λυρκείας να περάσουν ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

kalokairini foto
karta

 

Καλοκαιρινή γιορτή Νηπιαγωγείου Λυρκείας για το σχολικό έτος 2023-2024

Το Νηπιαγωγείο μας την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 γιόρτασε την καλοκαιρινή του γιορτή με θέμα: “Η  Σούλα η Σακούλα και τα ζωάκια του δάσους”. Η γιορτή ήταν το κλείσιμο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Σούλα η Σακούλα μας μαθαίνει για το δάσος-πηγή ζωής». Ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές και τους γονείς να ανακαλύψουν τη μαγεία του δάσους και να μάθουν για τη σημασία της προστασίας του.

ba204f28 c4ba 4cc5 8b11 3dd488f23d2f

Στο τέλος της γιορτής ακολούθησε δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου. Η συμμετοχή των παιδιών σε δεντροφύτευση ήταν μια εκπαιδευτική εμπειρία, που προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στα παιδιά όσο και στο περιβάλλον. Η επαφή με τη διαδικασία της φύτευσης και της φροντίδας των δέντρων προάγει την υπευθυνότητα, την κοινωνικοποίηση και βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν μια βαθύτερη συνείδηση και σεβασμό προς το περιβάλλον, αξίες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Θα είναι μια ωραία ανάμνηση που θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου, καθώς τα παιδιά θα βλέπουν και θα θυμούνται ότι τα ίδια φύτεψαν το δέντρο στην αυλή του σχολείου τους.

c5f86a5c 112f 4cba 9bfe 0741eee70a85

Η γιορτή μας ήταν ένα μήνυμα ελπίδας και ευθύνης, δείχνοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα δάση και τον πλανήτη μας. Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές που συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Ευχαριστούμε και τη συγγραφέα του βιβλίου κ. Χριστίνα Κασιντή για τη συνεργασία της, καθώς η γιορτή μας στηρίχθηκε στο βιβλίο της “Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος”, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Στιγμές από τη γιορτή μας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

 

Παρουσίαση Φωτο-ιστορίας

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Φτιάξε μια Φωτο-ιστορία” του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιήσαμε δραστηριότητες φωτογραφικού εγγραμματισμού.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας μας αυτής είναι η παρακάτω φωτο-ιστορία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης κ. Σκούρα Μαρία

 

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Λυρκείας στη “Γιορτή της φύσης” στο άλσος Κεφαλαρίου

Το νηπιαγωγείο Λυρκείας βρέθηκε στο άλσος Κεφαλαρίου για να συμμετέχει στη «Γιορτή της φύσης 2024» που διοργάνωσε το Νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου  και συμμετείχαν νηπιαγωγεία και φορείς  της περιοχής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται σε λίγες μέρες.

82f74f1a 9e70 4668 a769 ec4192109a31

Το  νηπιαγωγείο μας συμμετείχε με το εργαστήριο «Οι περιπέτειες μιας σακούλας»,  εμπνευσμένο από την αγαπημένη μας ηρωίδα Σούλα Σακούλα του βιβλίου «Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος» των εκδόσεων Κλειδάριθμος.

Είχαμε τη χαρά να είναι στην παρέα μας και  η συγγραφέας του βιβλίου Χριστίνα Κασιντή,  η οποία γνώρισε στα παιδιά τις περιπέτειες της Σούλας.

Γνωρίσαμε τη σημασία της ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του δάσους που είναι πηγή ζωής, μέσα από βιωματικά παιχνίδια και  τα εικαστικά, παρέα με τη Σούλα τη Σακούλα!

Ήταν μία μοναδική εμπειρία  για όσους  βρέθηκαν στη γιορτή της φύσης να βλέπεις τους μαθητές των νηπιαγωγείων να γνωρίζονται,  να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να βιώνουν τη χαρά της συμμετοχής και  της  συνεργασίας.

Συγχαρητήρια στην κ. Κάτσουδα Κωνσταντίνα, την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου για τη διοργάνωση της γιορτής αλλά και σε όλους συμμετείχαν και ομόρφυναν με ένα ιδιαίτερο τρόπο την ημέρων των παιδιών.

Ευχαριστούμε τη συγγραφέα Χριστίνα Κασιντή για την τιμή που μας έκανε να συμμετέχει στο εργαστήριο μας.

9502c9ba 31ea 43a2 8bf0 bbd9d95845dd 375a7d17 6e60 4e63 b504 5aef1917d1a0