Μια χιονισμένη μέρα ο Τάρο ο τάρσιος έτρεξε στο Λίο , το σοφό λιοντάρι με μάτια γεμάτα έκπληξη. Του έφεραν τόσα δώρα στη γιορτή του δάσους που δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την έκπληξη του. Ο Λίο είχε μια ιδέα. Άνοιξε την σακούλα με τα δώρα που ήταν τυλιγμένα σε τρίγωνα, τετράγωνα και κυκλικά κουτιά σε διαφορετικά χρώματα και πρότεινε στον Τάρο να κάνει ζευγαράκια τα δώρα του ανά χρώμα και σχήμα. ” Βλέπεις ότι το να μπορείς να ισορροπήσεις την έκπληξή μπορεί να είναι διασκεδαστικό; Όταν όλα είναι ταιριασμένα όπως η έκπληξή σου μπορείς να νιώθεις ήρεμος” , είπε το σοφό λιοντάρι.
Αφού παρακολουθήσαμε την ιστορία βοηθήσαμε και εμείς τον Τάρο να ταξινομήσει δωράκια κάνοντας ζευγαράκια με το ίδιο χρώμα και το ίδια σχήμα.
Στη συνέχεια ζητήσαμε από τα παιδιά να μας περιγράψουν ποια ήταν η πιο μεγάλη έκπληξη που θυμούνταν.
Πρώτη μας αποστολή να ετοιμάσουμε γλυκιές εκπλήξεις παίζοντας με σχήματα και χρώματα.
Φτιάξαμε κουλουράκια βουτύρου με τη βοήθεια της μαμάς Χριστίνας. Τα κόψαμε σε τρίγωνο, τετράγωνο και κυκλικό σχήμα. Τα ψήσαμε και τα στολίσαμε με χρωματιστή τρούφα. Έπειτα τα ταξινομήσαμε ανά χρώμα και σχήμα.