Γιορτή της μητέρας

Ενημερώστε τα παιδιά ότι την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας. Παρατηρήστε μερικούς από τους πιο γνωστούς πίνακες ζωγραφικής και ζητήστε από το παιδί να τους περιγράψει, να δηλώσει ποιος του αρέσει. Συζητήστε για την μητρική αγάπη (διαχρονικά, πως εκφράζεται;, τι κάνουμε μαζί με τη μαμά; πώς μας φροντίζει; πώς μας κοιτά; πώς μας αγγίζει;…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί το παιδί να παίξει στον υπολογιστή παιχνίδι με αυτούς τους πίνακες. Ακούγοντας ένα ποίημα, θα πρέπει να επιλέγει το σωστό πίνακα. Πατήστε εδώ.

Διαβάστε από το ανθολόγιο του νηπιαγωγείου την ιστορία «Πώς γράφεται η λέξη ΜΗΤΕΡΑ;».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε.Πώς γράφεται η μητέρα

Το παιδί μπορεί να ζωγραφίσει τη μητέρα του και να γράψει ΜΗΤΕΡΑ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις της ιστορίας ή και δικές σας, για να χαρακτηρίσετε τη μανούλα. Βρείτε με τα αρχικα αυτά (Μ, Η, Τ, Ε, Ρ, Α) και άλλες λέξεις, που ταιριάζουν στη μανούλα σας.

Μια ωραία πρόταση από τη συνάδελφο Έλενα Αλβανίδου για ηλεκτρονικές ασκήσεις σε σχέση με αυτή την  ιστορία, τα οποία μπορούν να παιχτούν και με καρτέλες.

Ενώνω κάθε εικόνα με το αρχικό της

Σύρε την εικόνα στη σωστή θέση

Διάλεξε το σωστό γράμμα

Με τον μπαμπά ή τα μεγαλύτερα αδέρφια μπορείτε να φτιάξετε ένα δώρο για την μαμά και να της γράψει το παιδί μια αφιέρωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να της προσφέρετε λουλούδια με μια κάρτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια ωραία πρόταση από τη συνάδελφο Έλενα Αλβανίδου για επιπλέον παιχνίδια  σε σχέση με την γιορτή της μητέρας.

Περιμένουμε τις εργασίες σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση