1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ : Ρουτίνες σκέψης
Ρωτήσαμε τα παιδιά τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε τη λέξη ΠΑΡΑΜΥΘΙ : Τι νομίζετε ότι είναι ένα παραμύθι; Έχετε εσείς κάποιο παραμύθι; Τι θα θέλατε να μάθετε για τα παραμύθια;. Τα παιδιά είπαν τις σκέψεις τους, τις οποίες καταγράψαμε κι έτσι δημιουργήθηκε το ιστόγραμμα της θεματικής μας ενότητας μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε τις προσδοκίες των παιδιών σχετικά με το θέμα μας αλλά και τις πρότερες γνώσεις τους.

Στη συνέχεια ακούσαμε το τραγούδι Κόκκινη κλωστή δεμένη Αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε κάτι παραμυθένιο που αρέσει στον καθένα μας . Τέλος δημιουργήσαμε ένα βιντεάκι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ

2Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ : Παιχνίδια γνωριμίας με την ομάδα!
Εισαγωγή στο θέμα – πρόκληση ενδιαφέροντος: Την ώρα που είμαστε στην αυλή για διάλειμμα μπήκε στην τάξη μας ένας εξωγήινος και αποφάσισε να μας κρύψει τα παραμύθια μας. Άφησε όμως ένα μήνυμα , στο οποίο μας έδινε πληροφορίες- οδηγίες για να μπορέσουμε να βρούμε τα παραμύθια μας. (εξωγήινος voki) . Κάθε παιδί ανέλαβε να βρει από ένα παραμύθι και φυσικά τα κατάφεραν και βρήκαν όλα τα παραμύθι .


Στη συνέχεια ήρθαμε στην παρεούλα μας και κάθε παιδί έδειξε το παραμύθι που βρήκε , περιέγραψε το εξώφυλλο και μίλησε γι αυτό.
3Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ : Οργάνωση παραμυθοεπίσκεψης!
Συζήτηση με τα παιδιά: Ποιος γράφει παραμύθια; Θα μπορούσαμε να καλέσουμε έναν στο σχολείο μας; Τι θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε; Τι νομίζετε ότι πρέπει να ετοιμάσουμε; Ας το οργανώσουμε λοιπόν!!!
Τα παιδιά είπαν ότι πρέπει να τον πάρουμε τηλέφωνο , έτσι δραματοποιήσαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία με έναν συγγραφέα: Ένα παιδί έκανε τον συγγραφέα και ένα την κυρία που τον παίρνει για να τον καλέσει.

Στη συνέχεια είπαν ότι μπορούμε να του στείλουμε μία γραπτή πρόσκληση , πήραμε λοιπόν τους μαρκαδόρους μας και ετοιμάσαμε την πρόσκληση .

4Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ : Ένας παραμυθάς στην τάξη μας!
“Ο παραμυθάς” επισκέφθηκε διαδικτυακά το σχολείο μας και τα συνεργαζόμενα σχολεία. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας, θα παρουσιάσαμε τις δράσεις ετοιμάσαμε σε συνεργασία και τα 4 σχολεία (Νηπιαγωγείο Τρικάλων, Αγ. Γεωργίου, Παλατιτσίων , 7ο Βέροιας) .Αφού στείλαμε την πρόσκλησή μας στη συγγραφέα, λάβαμε ένα γράμμα που έλεγε τα εξής: ____________-______-______-__________.docx; filename= UTF-8”Γράμμα-από-ένα-δράκο
Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα ποίημα – παιχνίδι σε συνεργασία με τα άλλα σχολεία. Μπήκαμε στο meeting words και το κάθε σχολείο έγγραψε ένα κομμάτι στο ποίημα που ήθελε Δράκε δράκε είσαι εδώ;
Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 10:00 συνδεθήκαμε όλοι στο webex και άρχισε η διαδικασία της συνάντησης :
Η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών κ. Βέτα Τάρη διάβασε στα παιδιά το παραμύθι : Ο Κλεφτοπαραμυθάς δράκος και απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών . 
Τα παιδιά με τη σειρά τους της παρουσίασαν το ποίημά παιχνίδι που ετοίμασαν ομαδικά , της έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη δουλειά της και της χόρεψαν μία Ταραντέλα .
Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ και με αυτό τον τρόπο έκλεισε το Πρώτο μας Εργαστήριο Δεξιοτήτων !!!
Η συνεργασία μας με τα άλλα σχολεία…. http://https://youtu.be/irxQPwcHULU