Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αποταμίευσης συζητήσαμε σχετικά. Μάθαμε τι σημαίνει αποταμίευση και γιατί είναι σημαντική, και σκεφτήκαμε πού χρειαζόμαστε τα χρήματα και πού όχι. Είδαμε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα και φτιάξαμε το δικό μας κουμπαρά-καμηλοπάρδαλη για να τα αποταμιεύουμε. Στο τέλος της ημέρας παρακολουθήσαμε το μύθο του Αισώπου “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας”, για να δούμε πως τα ζώα αντί για χρήματα αποταμιεύουν τροφή για το χειμώνα.

Παραμύθι “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” : https://www.youtube.com/watch?v=04D2ArSJUis

Οι κουμπαράδες μας!  Οι κουμπαράδες μας!  Οι κουμπαράδες μας!

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου!

Σήμερα πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Και τα ποιήματά μας είπαμε και τα τραγούδια μας είπαμε και παρέλαση με τις σημαίες μας κάναμε! Το μήνυμα της γιορτής μας; Ευχή για ειρήνη ας κάνουμε μέσα από την καρδιά μας!

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου  Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου   Η Ειρήνη! Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Η Σημαία μας

Σήμερα ασχοληθήκαμε με την ελληνική σημαία. Είδαμε τις διάφορες εκδοχές της στο πέρασμα των χρόνων, τα χρώματά της, από πόσες λευκές και μπλε γραμμές αποτελείται και κατασκευάσαμε τις δικές μας σημαίες, τις οποίες και θα αξιοποιήσουμε στη γιορτή της τάξης. Στο τέλος της ημέρας κατασκευάσαμε τη σημαία της τάξης αναμειγνύοντας χρώματα και τεχνικές.Η ελληνική σημαία   Η ελληνική σημαία  Η ελληνική σημαία  Η ελληνική σημαία Η ελληνική σημαία   Η ελληνική σημαία  Η σημαία της τάξης!Η σημαία της τάξης!

Τι ονειρεύονταν οι στρατιώτες;

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου είδαμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ανάβαση Ελλήνων στρατιωτών στα χιονισμένα βουνά, προκειμένου να προστατεύσουν την Ελλάδα. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν τι ονειρεύονταν πως θα είχαν μετά από τον πόλεμο και οι ιδέες έπεσαν σαν βροχή!

Untitled design 44  Το όνειρο του στρατιώτη  Το όνειρο του στρατιώτη Το όνειρο του στρατιώτη    Το όνειρο του στρατιώτη  Το όνειρο του στρατιώτη