Ας γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά!

Καλημέρα παιδιά!!!

1η δραστηριότητα:

Πληροφορίες για την Πρωτομαγιά!

Η 1η Μαΐου είμαι η μέρα των λουλουδιών της Άνοιξης. Με διάφορα λουλούδια, του αγρού ή και από τα ανθοπωλεία φτιάχνουμε στεφάνια. Η Πρωτομαγιά συνδέεται με τα λουλούδια μέσω της αρχαίας Ελλάδας. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι ήταν γνωστοί φυσιολάτρες, συνήθιζαν να γιορτάζουν την έλευση της άνοιξης και την άνθιση των λουλουδιών. Η γιορτή πρόδρομος της σημερινής Πρωτομαγιάς ήταν τα Ανθεστήρια ή Διονύσια. Τα Ανθεστήρια ήταν η πρώτη καθιερωμένη γιορτή των λουλουδιών και γιορτάζονταν κάθε χρόνο από την 11η ως την 13η ημέρα του μηνός Ανθεστηριώνος, δηλαδή 2 με 4 Φεβρουαρίου. Τα Ανθεστήρια γιορτάζονταν αρχικά μόνο στην Αθήνα, αλλά με το πέρασμα των χρόνων απόκτησαν πανελλήνιο χαρακτήρα. Επίσης ήταν κατά κάποιο τρόπο θρησκευτική γιορτή, μιας και ήταν αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο.

(περισσότερα…)

Μένουμε σπίτι παίζοντας με τους αριθμούς!

3η δραστηριότητα 

Ας γνωρίσουμε το κουτσό!

Πριν από πολλά χρόνια παίζαμε παιχνίδια απλά τόσο στους κανόνες όσο και στον εξοπλισμό που χρειάζονταν για να παιχτούν. Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν και το κουτσό.

Για να παίξουμε το παιχνίδι χρειαζόμαστε μια απλή πέτρα και ένα σχέδιο με αριθμημένα τετράγωνα έξω στην αυλή σε τσιμέντο ή στο χώμα ή ακόμα και μέσα στο σπίτι πάνω σε χαρτί ή χαρτόνι, ή με χαρτοταινία. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σχεδίων, με πιο συνηθισμένη  αυτή της εικόνας.

(περισσότερα…)

Μένουμε σπίτι φτιάχνοντας κατασκευές!

4η δραστηριότητα

Φτιάχνουμε το δικό μας μαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια από την αυλή μας ή από ένα λιβάδι.

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε στεφάνια με κληματόβεργες:

Πηγή: https://decoration.gr/idees-gia-protomagiatiko-stefani/

(περισσότερα…)