Οι προετοιμασίες για το Πάσχα…

Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα, είχαμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε βιωματικές δραστηριότητες με διάφορα έθιμα και παραδόσεις, που τηρούμε όταν προσεγγίζουμε την μεγάλη αυτή γιορτή και να συμμετέχουμε σε μαθησιακές δραστηριότητες (ατομικές ή ομαδικές), με στόχους προσαρμοσμένους στις δυνατότητες κάθε παιδιού.

Αρχικά, φτιάξαμε μικρά λαζαράκια με αλατοζύμη…

Στην συνέχεια, βάψαμε και στολίσαμε τις λαμπάδες μας…

Έπειτα, ετοιμάσαμε τα καλαθάκια μας και βάψαμε πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής…

Τέλος, δημιουργήσαμε διάφορες πασχαλινές κατασκευές/χειροτεχνίες, υλοποιήσαμε ατομικές εργασίες και συμμετείχαμε σε σχετικές συζητήσεις παρατηρώντας εικόνες.

 

Η Άνοιξη στο Νηπιαγωγείο μας!

Με την σταδιακή βελτίωση του καιρού, είχαμε την ευκαιρία να βγούμε στην φύση, να παρατηρήσουμε τα δέντρα, να δούμε και να ακούσουμε τα πουλιά, να αναζητήσουμε έντομα, να μιλήσουμε για τις αλλαγές του καιρού και να φυτέψουμε σπόρους. Έτσι, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες καλωσορίσαμε την Άνοιξη στο Νηπιαγωγείο μας. Επιπλέον, υλοποιήσαμε πολλές και ενδιαφέρουσες ατομικές και ομαδικές εργασίες με εξατομικευμένη στοχοθεσία για κάθε μαθητή.

Ενδεικτικά, κάποιοι από τους στόχους που τέθηκαν αφορούσαν τον τομέα του λόγου (εμπλουτισμός λεξιλογίου, ενίσχυση επικοινωνιακών δεξιοτήτων, συμμετοχή και εκμάθηση τραγουδιού, ταύτιση λέξεων, σύνθεση λέξεων, ακρόαση και κατανόηση ιστορίας), τον τομέα των προ-μαθηματικών δεξιοτήτων (αντιστοιχίσεις και ομαδοποιήσεις εικόνων, σειροθέτηση αριθμών 1-10, καταμέτρηση ποσοτήτων, αναγνώριση και συνέχιση μοτίβου), τον τομέα της λεπτής κινητικότητας (έγιναν παιχνίδια μεταφοράς σπόρων και χώματος με χρήση κουταλιού και διάφορες ατομικές εργασίες με στόχο τον οπτικο-κινητικό συντονισμό), τον τομέα των δεξιοτήτων αυτονομίας, κ.α.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δράσεις μας…

 

 

 

Εκπαιδευτική κουζίνα: με ένα “ποπ” ήρθε η Άνοιξη!

Την περίοδο αυτή προσεγγίζουμε το θέμα της “ΑΝΟΙΞΗΣ” και έτσι το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής κουζίνας προσαρμόστηκε ανάλογα. Ετοιμάσαμε σε ειδική μηχανή “ποπ κορν”, τα δοκιμάσαμε και στην συνέχεια τα ζωγραφίσαμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στην εργασία μας με τίτλο “το δέντρο της Άνοιξης”.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν την λεπτή τους κινητικότητα και τις δεξιότητες αυτονομίας τους, να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα δοκίμασαν νέες γεύσεις και ήρθαν σε επαφή με νέες υφές.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δράσεις μας…