Αφού έρθουν οι πρώτες βροχούλες, οι γεωργοί ξεκινούν το όργωμα των χωραφιών… Μετά το όργωμα τα χωράφια είναι έτοιμο για τη σπορά. Οι γεωργοί σπέρνουν το σπόρο του σιταριού στο χώμα. Οι έντονες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου βοηθούν το σπόρο να φυτρώσει. Καθώς περνά ο καιρός το σιτάρι μεγαλώνει, γίνεται χρυσαφί στάχυ και τον Ιούνιο είναι ώριμο για να το θερίσουν. Κατόπιν το αλωνίζουν για να ξεχωρίσουν οι σπόροι από το φυτό. Τέλος, οι σπόροι αλέθονται στο μύλο και γίνεται το αλεύρι με το οποίο φτιάχνουμε το πολυαγαπημένο μας ψωμί.
Εδώ είναι οι δημιουργίες μας για το σιτάρι που τόσο αγαπάμε γιατί μας δίνει το αγαπημένο μας ψωμάκι!




