Το Σιτάρι!

IMG 6500a3c75e947616f0b723f2161b8c3c V
IMG 3645e120cbcc8de8f7f0cae9351e5deb V
IMG 20220914 171904 IMG 20220914 171850 IMG 20220914 165118

Αφού έρθουν οι πρώτες βροχούλες, οι γεωργοί ξεκινούν το όργωμα των χωραφιών… Μετά το όργωμα τα χωράφια είναι έτοιμο για τη σπορά. Οι γεωργοί σπέρνουν το σπόρο του σιταριού στο χώμα. Οι έντονες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου βοηθούν το σπόρο να φυτρώσει. Καθώς περνά ο καιρός το σιτάρι μεγαλώνει, γίνεται χρυσαφί στάχυ και τον Ιούνιο είναι ώριμο για να το θερίσουν. Κατόπιν το αλωνίζουν για να ξεχωρίσουν οι σπόροι από το φυτό. Τέλος, οι σπόροι αλέθονται στο μύλο και γίνεται το αλεύρι με το οποίο φτιάχνουμε το πολυαγαπημένο μας ψωμί. 

Εδώ είναι οι δημιουργίες μας για το σιτάρι που τόσο αγαπάμε γιατί μας δίνει το αγαπημένο μας ψωμάκι!