Βιβλιοθήκη Ναυπλίου -Φρούριο Παλαμηδίου
Ε…ΕΕΕ…εκδρομήηηηη!
Διώξαμε τα σύννεφα και τολμήσαμε επιτυχώς να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη εκδρομή μας στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” και στο Φρούριο Παλαμηδίου.
Στην Βιβλιοθήκη παρακολουθήσαμε με προσοχή το πρόγραμμα που αφορούσε στην οργάνωση και την λειτουργία της βιβλιοθήκης, τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων αλλά και την αρχική της ίδρυση, όλα πολύ ενδιαφέροντα και παρουσιασμένα μέσα από ένα όμορφο παραμύθι. Ακολούθησε ζωγραφική και ξενάγηση στο αναγνωστήριο και στους άλλους χώρους της βιβλιοθήκης.
Ύστερα αφού περπατήσαμε λίγο φτάσαμε στο Πάρκο όπου υπάρχει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη που τόσο πολύ θαυμάζουν τα παιδιά. Εκεί αφού φάγαμε το πρωινό μας παρατηρήσαμε για λίγη ώρα τον χώρο και φυσικά το άγαλμα .
Μετά πήραμε πάλι το λεωφορείο και ανεβήκαμε στο Παλαμήδι. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την φυλακή του Κολοκοτρώνη αλλά και η θέα από ψηλά μας μάγεψε όλους!
Περιττό βέβαια να πούμε οτι πάντα όπου και να πάμε μέσα στις ωραίες μας αναμνήσεις έχει σημαντικό ρόλο και ο Κ. Σωκράτης με το λεωφορείο του..








