Εδώ Νηπιαγωγείο!Εδώ Νηπιαγωγείο!
Τα χεράκια μας τα μαγικά δημιουργούν τη δική μας Ντενεκεδουπολη με αφορμή το πάντα αγαπημένο παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου.
Μιλήσαμε για τη συνεργασία και τη δύναμη της.
Κορδέλες,κουμπιά,σχοινακι,τούλια,χρωματιστά χαρτιά,διακοσμητικά πήραν θέση πάνω στο τενεκεδακι μας.







https://youtu.be/stkwJn-v88o?si=eZOo-TNLDNS6-Pfg
Κι υστερα μιλήσαμε για το Πολυτεχνείο και βρήκαμε τις ομοιότητες με την Ντενεκεδουπολη.
Παίξαμε το Πολυτεχνείο και ύστερα αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας στο χαρτί.
Μιλήσαμε για την έννοια των λέξεων Ψωμί -Παιδεία-Ελευθερία.
Διαβάσαμε το παραμύθι “Η κυρά Δημοκρατία” και είδαμε την ιστορία της .Γνωρίσαμε Κ τη κυρά Δικτατορία κι έπειτα ψηφίσαμε,με ανοιχτή ψηφοφορία,που επιλέγουμε να ζήσουμε.Στο σπίτι της Δημοκρατίας ή της Δικτατορίας.



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ποιητής (ποιηματής,όπως είπαν τα παιδιά!)που δεν τον άφηναν να γράφει όσα ήθελε Κ έτσι τον έκλεισαν στη φυλακή.Εκει δεν είχε χαρτιά για να γράφει τα ποιήματα του.Εβρισκε πεταμένα μικρά χαρτιά ομως,είχε Κ ένα μικρό μολυβάκι Κ έγραφε όσα σκεφτοταν.Τα έκρυβε στη τσέπη του Μια μέρα όμως αρρώστησε και τον πήγαν στο νοσοκομείο.Οταν πήγε η κόρη του να τον δει,της έδωσε τα μικρά χαρτάκια του Κ της είπε να τα πάει στον Μίκη Θεοδωράκη για να τα κάνει τραγούδια.Κ έτσι έγινε.
Τα όπλα τους οι στίχοι,η μουσική,το μολύβι,το χαρτί,η καρδιά και το μυαλό τους.

Αναφερθηκαμε στο μνημείο που υπάρχει στο Πολυτεχνείο όπου οι άνθρωποι αφήνουν ένα κόκκινο λουλούδι και σε παραλληλισμό με το κεφάλι -μνημειο,δημιουργήσαμε τη κατασκευή μας σε μαύρο και κόκκινο χαρτόνι,με κιμωλία, μαρκαδόρους,κόλλα και ψαλίδι.

Με τούτα και με κεινα,στη τάξη ετοιμαζόμαστε για εκλογές για να δούμε πως διαλέγουν σήμερα οι άνθρωποι αυτό που θέλουν πιο πολύ.
Ταυτότητες,ψηφοδέλτια,κατάλογοι ονομάτων,κάλπη και παραβάν μας περιμένουν!
Η τάξη ψήφισε τη Μηλίτσα ως την πιο αγαπημένη ηρωίδα και με διάφορα δύο ψήφων ο ΟΚ Μπαμ Μπαμ ήταν ο δεύτερος πιο αγαπημένος ήρωας της Ντενεκεδουπολης.












