Ζούμε για τη δημόσια εκπαίδευση και για τους μαθητές μας!

Συντάκτης:   στις 11 Οκτωβρίου 2021 στην Χωρίς κατηγορία

Δίνω μάχη (και) φέτος να καλύψω τα πολλά κενά των μαθητών μου, κυρίως της Α΄Λυκείου, από την περσινή χωρίς κανονικότητα σχολική χρονιά, ενώ ταυτόχρονα καλούμαι από την ηγεσία του Υπουργείου «να βγάλω» ακέραια και διεξοδικά (πώς αλλιώς, άραγε;;) την φετεινή ύλη.

Τα τρέχοντα βιβλία των Μαθηματικών έχουν σημαντικά λάθη, που, εδώ και χρόνια δεν διορθώθηκαν.

Το 2ο κεφάλαιο της Ευκλείδειας Γεωμετρίας της Α΄Λυκείου τα τελευταία χρόνια είναι εκτός διδακτέας ύλης, διότι υποτίθεται ότι οι μαθητές γνωρίζουν την ύλη του από το Γυμνάσιο. Μη κυρτή γωνία, εφεξής γωνίες, άθροισμα γωνιών, απόστημα χορδής, Θεώρημα ΙΙΙ/27, είναι λίγα από τα τελείως άγνωστα στους μαθητές μου, που περιέχονται στο 2ο κεφάλαιο, τουλάχιστον φέτος.

Έναν μήνα μετά από την έναρξη των μαθημάτων, ο γιος μου στη Β΄ τάξη σε Γυμνάσιο του Λεκανοπεδίου, δεν έχει κάνει μία ώρα Μαθηματικά.

Ακόμα περιμένουμε τις άλλες 2 μάσκες από πέρισυ (μία δόθηκε) για κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό, που το Υπουργείο δεσμεύτηκε να δώσει.

Από την τσέπη μας βάζουμε μαρκαδόρους και μελάνι για τον πίνακα, χαρτί φωτοτυπικού, διαφάνειες για τα απολυτήρια που ζητούν οι γονείς όταν έρχονται να τα παραλάβουν, και πολλά άλλα αναλώσιμα.
Να σημειώσουμε δε, ότι πολλοί συνάδελφοι πέρισυ αγοράσαμε με ίδια έξοδα Η/Υ και γραφίδες για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας αξιοπρεπή εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όταν η Πολιτεία επιτελέσει πλήρως το έργο της για τα δημόσια σχολεία, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για την αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου.

Πολλοί από εμάς είμαστε και γονείς μαθητών. Γι’ αυτό ουδεμία διάσταση συμφερόντων υπάρχει μεταξύ ημών.

Και, παρακαλώ πολύ, ενημερωθείτε για το ποια αξιολόγηση αφορά η τρέχουσα επικαιρότητα. Δεν πρόκειται για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».Τα σχόλια είναι κλειστά.