Επίσκεψη του Γαλλικού Σχολείου “Rémi Belleau” της πόλης Nogent le Rotrou, 7 με 13 Απριλίου 2024

0

Από τις 7 έως τις 13 Απριλίου 2024, το Μουσικό Σχολείο Άρτας φιλοξένησε 10 μαθητές/μαθήτριες και 4 εκπαιδευτικούς του γαλλικού σχολείου “Rémi Belleau” της πόλης Nogent le Rotrou, στο πλαίσιο αδελφοποίησης . Το θέμα της συνάντησης αφορούσε ιστορικές μνήμες της ελληνικής και γαλλικής αντίστασης.

Oι φίλοι μας έφτασαν στην πόλη μας την Κυριακή το βράδυ, μετά από στάση μίας ημέρας στην Αθήνα και οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια οικογενειών του σχολείου μας ενώ οι εκπαιδευτικοί σε ξενοδοχείο της πόλης.

Τη Δευτέρα 08-04-2024 το πρωί, οι μαθητές συναντήθηκαν στο σχολείο με χαρούμενη διάθεση για μια δημιουργική εβδομάδα. Μετά τα πρώτα παιχνίδια γνωριμίας, παρακολούθησαν  μουσική παρουσίαση από την “Μπάντα”  του σχολείου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό  τον κο Έκτορα Μερκούρη. Στην συνέχεια, όλη η σχολική  κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας, υποδέχτηκε τη φιλοξενούμενη ομάδα, με μουσική παρουσίαση από το σύνολο “ Λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής” με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κο Χαράλαμπο Σκαμνέλο.

Ακολούθησε παρουσίαση του μνημείου του Ζαλόγγου, ως τόπος της γυναικείας αντίστασης για ελευθερία και χορευτικό εργαστήριο.

Την Τρίτη 09-04-2024,  το πρόγραμμα περιλάμβανε εκδρομή με συνοδό την εκπαιδευτικό κα Θάλεια Δημοθεοδώρου και  πρώτη στάση στο μνημείο του Ζαλόγγου όπου οι μαθητές /μαθήτριες δημιούργησαν Landart και χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου. Επόμενος σταθμός η Πάργα, με περιήγηση στην πόλη μέχρι το κάστρο.

Την Τετάρτη 10-04-2024, το πρωί στο σχολείο έγινε εικαστικό εργαστήριο. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην πόλη της Άρτας με «κυνήγι θησαυρού» μια  δραστηριότητα σχεδιασμένη από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Άννα Πρέντζα. Στην Παρηγορήτρια οι μαθητές/μαθήτριες του “Εφηβικού Ψαλτικού Χορού”, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κο Παναγιώτη Γιαννούτσο, μας υποδέχτηκαν με ψαλμωδία. Η περιήγηση της πόλη ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου οι μαθητές και μαθήτριες του Εκπαιδευτικού Ομίλου συνοδευόμενοι από  τους εκπαιδευτικούς, κα Αναστασία Σταύρου, κο Παναγιώτη Γιαννούτσο  και κο Σπήλιο Κούνα, μας περίμεναν για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το συμβολικό αντιστασιακό τραγούδι “Bella Ciao”.

Την Πέμπτη 11-04-2024, πραγματοποιήσαμε εκδρομή, με συνοδό την εκπαιδευτικό κα Θεοδοσία Χαβέλα, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ‘’Θεόδωρος Παπαγιάννης’’ στο Ελληνικό και στη συνέχεια στα Ιωάννινα περιηγηθήκαμε  στη παλιά πόλη και στο Ιτς Καλέ.

Την Παρασκευή 12-04-2024, το πρωί στο σχολείο πραγματοποιήθηκε δημιουργικό εργαστήριο. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας. Την φιλοξενούμενη ομάδα συνόδευσε η κα Θεοδοσία Χαβέλα. Ταυτόχρονα στο σχολείο στήθηκε έκθεση με όλες τις δημιουργίες και εργασίες των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συνάντησης, σε όλο το σχολείο. Ακολούθησε μία αποχαιρετιστήρια γιορτή με τη συμμετοχή όλου του σχολείου με ζωντανή μουσική από το μουσικό μαθητικό σχήμα του σχολείου μας “Non group”.

Το Σάββατο 13-04-2024, η γαλλική ομάδα αναχώρησε για τον τόπο της με όμορφες εικόνες και εμπειρίες από το σχολείο μας και την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες των μαθητών μας και των μαθητριών μας για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, συγχαίρουμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου που συμμετείχαν και στήριξαν τις δραστηριότητες της εβδομάδας.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Nathalie Poupard

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *