Εκπαιδευτική Εκδρομή Β΄και Γ΄Λυκείου στη Θεσσαλονίκη – 30-11 με 03-12-2023

20231201 140039

Από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές /τριες της Γ΄και Β΄τάξης του Λυκείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εκδρομής, την Πέμπτη 30/11/2023 παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση « Όποιος θέλει να χωρίσει ας σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Την Παρασκευή το πρωί ξεναγήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ενημερώθηκανγια την οργάνωση, τον τρόπο λειτουργίας, το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης από την κ. Κόνιαρη Δήμητρα και τον κ. Βασιλείου Βασίλειο, μέλη ΕΔΙΠ του Τμήματος. Το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου παρακολούθησαν συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η μπαρόκ μουσική είχε την τιμητική της σε μία συναυλία που η Κ.Ο.Θ. υποδέχτηκε τον σπουδαίο βιρτουόζο του μαντολίνου, τον Ισραηλινό Avi Avital, και τον Γάλλο μαέστρο και φλαουτίστα Alexis Kossenko, που συναρπάζει κοινό και κριτικούς σε κάθε του εμφάνιση. Το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα των Μπαχ, Βιβάλντι και Μποκερίνι.

Το Σάββατο επισκέφθηκαν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων όπου βίωσαν μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία διασκεδάζοντας με αμέτρητες, οπτικές, διαδραστικές και φωτογραφικές ψευδαισθήσεις! Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενείται η Αναδρομική έκθεση Γιάννης Γαϊτης: 100 χρόνια από τη γέννησή του. Είχαν μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας και επαφής με γνωστά και μη έργα του μεγάλου αυτού Έλληνα καλλιτέχνη, αντικείμενα και αρχειακό υλικό.

Την Κυριακή ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενούνται έκθεση σπάνιων ελληνικών στρατιωτικών στολών, έκθεση οπλισμού, παρασήμων και μεταλλίων, καθώς και οι εντυπωσιακές συλλογές «Μνήμες από τη νεότερη ελληνική ιστορία»  και «Έτσι πολεμήσαμε το 1940 – ΄41» που περιλαμβάνουν 7.500 πρωτότυπα κειμήλια, πίνακες, φωτογραφίες, έγγραφα,εφημερίδες, επιστολικά δελτάρια, διαταγές, χάρτες, στολές και προσωπικά αντικείμενα ιστορικών προσωπικοτήτων, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία  από την Επανάσταση του 1821 έως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην έκθεση παρουσιάζεται και ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας στο Έπος του ’40 και στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τα προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας της νίκης Σοφίας Βέμπο και της Λέλας Καραγιάννη.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά και τη συνεργασία!

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Άννα Πρέντζα

Ευγενία Τούρκα

Αθανάσιος Μουχταρίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *