5ήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου σχολικού έτους 2022-23 – Νοέμβρης 2022

Την παράσταση “Μπαμπάδες με ρούμι ” παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Μια απολαυστική και συνάμα διδακτική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου, μοναδική εμπειρία για πολλούς από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Viber 2022 11 27 10 21 24 742

Ακρόπολη Παρθενώνας, Ερέχθειο, μουσείο της Ακρόπολης, Πλάκα, Μοναστηράκι είναι οι περιοχές που επισκέφθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, στα πλαίσια της πενθήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα.
Με τον τρόπο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την πρωτεύουσα της Ελλάδας, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, στα πλαίσια της πενθήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα, επισκέφθηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, το Σούνιο το Λαύριο, τον Πειραιά.

Viber 2022 11 28 11 01 33 999
Στο Λαύριο επισκέφθηκαν το μουσείο Ορυκτολογίας, στενά συνδεδεμένο με τα αρχαία μεταλλεία όπου και έμαθαν για την αξία των μεταλλείων αυτών τόσο στην αρχαία όσο και στην νεότερη εποχή.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μοναδικό μνημείο τέχνης σε μια περιοχή με μεγάλη φυσική ομορφιά.
Τέλος, η ημέρα έκλεισε με την επίσκεψη στο λιμάνι της Ζέας του Πειραιά, η ιστορία του οποίου είναι γνωστή στους μαθητές από τον Θουκυδίδη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, επισκέφθηκαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα το πλανητάριο, όπου και παρακολούθησαν τρισδιάστατη παρουσίαση με τον τίτλο: “το Κέντρο του Κόσμου “.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Εθνική πινακοθήκη, στην οποία περιηγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις με έργα του 19ου, 20ου και 21ου αιώνα αντίστοιχα. Η περιήγηση έκλεισε με την επίσκεψη στην περιοδική έκθεση του Παρθένη και στην αξιόλογη συλλογή δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής που παρουσιάζεται την περίοδο αυτή.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Γιάννης Πλακούτσης
Κωνσταντινιά Κορλοκώστα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *