Η αρχή του Pauli η επίδραση Pauli και ούτε καν λάθος

Wolfgang Pauli (25 Απριλίου 1900 Βιέννη – 15 Δεκεμβρίου 1958 Ζυρίχη ). Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 1945 για:
Η αρχή του Pauli : Είναι αδύνατον να υπάρχουν στο ίδιο άτομο δυο ηλεκτρόνια με την ίδια τετράδα κβαντικών αριθμών. Επομένως ο μέγιστος αριθμός ηλεκτρονίων σε ένα τροχιακό είναι δύο.
Είναι από τα βασικά  της Γ΄Θετικής είναι γνωστό και sos και ερώτηση στις πανελλαδικές.

Pauli-Heisenberg-Fermi aip.org
Pauli-Heisenberg-Fermi aip.org

Η επίδραση Pauli δεν πρέπει να συγχέεται με την αρχή του Pauli .
Η επίδραση Pauli αναφέρετε επίσης και ως «δεύτερη αρχή του Pauli” και θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξης: “. Είναι αδύνατο να υπάρχουν στον ίδιο χώρο ο Wolfgang Pauli και μια μονάδα εργασίας”

Κατά την αναζήτηση αρχείων για ανέκδοτα για τον Pauli, βρίσκει κανείς το λεγόμενο φαινόμενο του Pauli, ένα φαινόμενο παραψυχολογίας που φόβιζε τους συναδέλφους του, τουλάχιστον τους πειραματικούς φυσικούς.

Η παρουσία του Pauli προκαλούσε απροσδόκητα βλάβες σε τεχνικές εγκαταστάσεις και αποτυχία σε πειράματα.Ο Pauli ο ίδιος είχε επίγνωση του περίεργου ταλέντου του και χαιρόταν πολύ από τέτοια κωμικά γεγονότα . Λέγεται ότι κάποτε ο φίλος του Otto Stern δεν του επέτρεψε να επισκεφθεί το εργαστήριό του στο Αμβούργο.
Μια αστεία ιστορία αναφέρεται ότι συνέβη στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Μια μέρα, μια ακριβή συσκευή σταμάτησε να λειτουργεί χωρίς κανένα προφανή λόγο και άρχισε να λειτουργεί λίγες ώρες αργότερα σωστά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ο διευθυντής του ινστιτούτου ανέφερε το περιστατικό στον Pauli στη Ζυρίχη με την χιουμοριστική παρατήρηση ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά ήταν αθώος. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ο Pauli ήταν στο δρόμο τους εκείνη την ημέρα από την Κοπεγχάγη στην Ζυρίχη, με μια σύντομη στάση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Γκέτινγκεν (περιμένοντας για μια σιδηροδρομική σύνδεση) περίπου την ώρα της αποτυχίας.
Λέγεται επίσης οτι όταν είδε την εργασία ενός μεταπτυχιακού φοιτητή είπε:
Αυτό όχι μόνο δεν είναι σωστο. Δεν είναι καν λάθος

Δημιουργός: Μαρία Μάντζιου

εκπαιδευτικός χημικός στο 9ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
ιστοσελίδες
χημείας ανάλυση http://mariapmantziou.blogspot.gr/
χημειομαθήματα http://blogs.sch.gr/mmantziou/
χημεία http://users.sch.gr/mmantziou/autosch/joomla15/


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση