Μικροί Ανακυκλωτές σε δράση

Πρόγραμμα περιβαλ/κής εκπ/σης – 2o Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, 2015-2016

Δελτίο τύπου

Φεβ 201624

2ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜ. ΣΧ. ΦΥΛΛΩΝ

25ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Press_ReleaseΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κοινωφελές ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτεί, μετά από επιλογή,  καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Φέτος κατατέθηκαν 149 προτάσεις από τις οποίες επιλέχθηκαν τελικά οι 21. Ανάμεσά τους και τρία προγράμματα από σχολεία της Εύβοιας:

  • το πρόγραμμα “Τα απομεινάρια ενός σχολείου: Μικροί Ανακυκλωτές σε δράση” που εκπονείται από το 2ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ζητήματος της ανακύκλωσης στη βάση της αρχής «σκέφτομαι τοπικά, δρω τοπικά- σκέφτομαι οικουμενικά», μέσα από τη συνάρθρωση εκπαιδευτικών τεχνικών και δραστηριοτήτων με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά δεδομένα της πόλης του Αλιβερίου και του δημόσιου λόγου (discourse) που αυτή ακριβώς τη στιγμή βρίσκεται στην κορύφωσή του και αφορά τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης.
  • το πρόγραμμα “Το Καστέλι των Φύλλων: από το θρύλο στην ιστορία” που εκπονείται από εκπαιδευτικούς του Δημ. Σχολείου Φύλλων. Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει στο φως τη γοητευτική ιστορία του κάστρου και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σχετικά με την προστασία του μνημείου. Οι μαθητές θα ερευνήσουν τις ιστορικές πηγές, θα γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της μεσαιωνικής ζωής, θα συζητήσουν την ιστορία του κάστρου με συμμαθητές τους στα γειτονικά σχολεία και θα επικοινωνήσουν τις πληροφορίες που συνέλεξαν μέσω ανοιχτών διαδικτυακών εφαρμογών.
  • το πρόγραμμα Όταν τα ξεριζωμένα δέντρα …ανθίζουν” που εκπονείται από το 25ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας. Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι η κατανόηση από τη μεριά των μαθητών του προσφυγικού ζητήματος ως ένα φαινόμενο παγκόσμιο και διαχρονικό, καθώς και η ευαισθητοποίηση σε επίπεδο σχολικής μονάδας αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, σχετικά με την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη. Μέσα από πολυτροπικά περιβάλλοντα επικοινωνίας, οι μαθητές  θα  προσεγγίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Μικρασιατών προσφύγων της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας, ενώ ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή  με την κουλτούρα των  προσφύγων – μεταναστών από την Ανδαλουσία της  Ισπανίας, μέσω του προγράμματος e-Twinning.

Και τα τρία προγράμματα, σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις του Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση, έχουν ως βασικά τους χαρακτηριστικά την καινοτομία, τη βιωματική μάθηση και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Το δελτίο τύπου μπορείτε να το δείτε και εδώ.

από κάτω από: Ενημέρωση| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο τύπου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Translation-traduction-Übersetzung-përkthim



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων