eTwinning

 Σχολική χρονιά 2019-2020, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Για τη σχολική χρονιά 2019-202ο και στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, το Β2 του σχολείου συμμετέχει στο eTwinning Έργο «Here Comes the Sun».  Το Έργο σχεδίασε η Μαρία Πανουσιάδου, ενώ οι επιμέρους δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό τάξης Graziella Scicluna. Το Έργο έλαβε έγκριση από την Ελληνική και την Μαλτέζικη Ε.Υ.Υ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης).

Για περαιτέρω πληροφορίες και για παρακολούθηση της εξέλιξης του Έργου, επισκεφθείτε τους συνδέσμους :  https://twinspace.etwinning.net/102996/home

https://herecomesthesunetwinning.weebly.com/

 

 Σχολική χρονιά 2017-2018, Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου

Embracing Art (Αγκαλιάζοντας την Τέχνη)

Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 και στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, το Δ1 του σχολείου μας συμμετέχει στο eTwinning Έργο Embracing Art (Αγκαλιάζοντας την Τέχνη).  Το Έργο σχεδίασε η Cristina Brau (Ισπανία) και έλαβε έγκριση από την Ισπανική και την Ελληνική Ε.Υ.Υ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης).

Στόχοι του Έργου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές έργα ζωγράφων των συμμετεχόντων χωρών, να αναζητήσουν βιογραφικές πληροφορίες και να δημιουργήσουν παρουσιάσεις και έργα εμπνευσμένα από τους προτεινόμενους πίνακες ζωγραφικής. Οι συμμετέχοντες θα επικοινωνούν μεταξύ του για τους τρόπους με τους οποίους εργάζονται, ώστε όλοι να μαθαίνουν και να ωθούνται σε μια δημιουργική συνεργασία.

Σύνδεσμος TwinSpace: https://twinspace.etwinning.net/45793/home

 Λήψη αρχείου

 Σχολική χρονιά 2015-2016, Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου

 ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΡΓΟΥ PLANET DIVERSITY Με χαρά δεχθήκαμε την έγκριση  από την Ελληνική και την Ιταλική Ε.Υ.Υ. (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) του eTwinning Project «Planet Diversity» που  θα υλοποιηθεί κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 (Νοέμβριος 2015-Ιούνιος 2016).  Από το σχολείο μας θα συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1.  Στόχος του συγκεκριμένου eTwinning Project είναι δημιουργία από τους μαθητές του Planet Diversity (Πλανήτης «Διαφορετικότητα») και η συμβολική σύνδεσή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τη δημιουργική επεξεργασία του βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, τη σύσταση ομάδων εργασίας μαθητών διαφορετικών ηλικιών και σχολείων και την παραγωγή πρωτότυπων ψηφιακών προϊόντων που θα προκύψουν από αυτή τη δημιουργική συνεργασία.

Ευχόμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να έχουν ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι!

Σύνδεσμος TwinSpace : https://twinspace.etwinning.net/10890/home 

Work-in-progress ιστότοπος: http://planetdiversity.weebly.com

Σχολική χρονιά 2014-2015, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

ΕΤΙΚΕΤΑ DANCING IN ENGLISH-page-001

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ολοήμερων τμημάτων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου συμμετέχουν φέτος σε ένα ακόμα eTwinning έργο που συνδυάζει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής με το μάθημα των Αγγλικών, με τίτλο «DANCING IN ENGLISH OR DANCING BEYOND THE BORDERS».  Ιδρύτριες του έργου είναι η δασκάλα Φυσικής Αγωγής Βάλια Σαζακλίδου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης και η δασκάλα Αγγλικών Cristina Diaz από το Ciep Lazarillo de Tormes, Spain.  Συμμετέχουν η Μαρία Ιωζίδου, δασκάλα Αγγλικών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης,  η Μαρία Πανουσιάδου, υπεύθυνη ολοήμερου και η Βασιλική Κοκκινίδου, δασκάλα Φυσικής Αγωγής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες, χρησιμοποιώντας αγγλική ορολογία και μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και απλά παιχνίδια, θα μάθουν τα βασικά βήματα του Mambo και του Rock ‘n’ Roll.

Students will learn how to dance Mambo (a Latin dance) and Rock’ n’ roll, simple steps, using the English language during the dancing class. They will   experience the Rhythm of Mambo and Rock΄n΄roll through simple activities and will become familiar with specific vocabulary in English. An innovative subject that combines Physical education and English. Founders of the Twinning project: Valia Sazaklidou, Physical Education teacher in 6th Elemantary School of Polichni and Cristina Diaz, English teacher in Ciep Lazarillo de Tormes, Salamanca, Spain.

Twinspace: http://twinspace.etwinning.net/6949/home/

Website: http://dancingbeyondtheborders.weebly.com/

 

ETIKETA eTwinning-001

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ολοήμερων τμημάτων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου συμμετέχουν φέτος στο eTwinning πρόγραμμα «ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ ΑΡΜΟΝΙΚΑ».  Ιδρύτριες του έργου είναι η δασκάλα του Ολοήμερου τμήματος του σχολείου μας και η δασκάλα του Τ.Ε του Δημ. Σχολείου Αστυπάλαιας, PhD. Ειδικής Αγωγής με προσανατολισμό στα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, Σοφία Θεοδωρίδου.  Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπροστασίας των μαθητών ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Το δημόσιο TwinSpace του έργο μας, όπου μπορείτε να βλέπετε την εξέλιξη των εργασιών μας σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι http://twinspace.etwinning.net/1704/home.  Η ιστοσελίδα του έργου μας είναι http://dimiourgo-simmetexo-siniparxo.weebly.com/.

 

 

Σχολική χρονιά 2013-2014, 15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΡΓΟΥ-001

 

Τα πρωτάκια του Α2 και η δασκάλα τους σας χαιρετούν με ένα ηλιόλουστο και λαμπρό χαμόγελο!  Και είναι λαμπρό και ζεστό το χαμόγελο όλων μας, γιατί φέτος κάναμε αδελφοποίηση μέσω του eΤwinning με το Β2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Α΄ Έγκωμης Κύπρου και την εκπαιδευτικό κα  Κολλύφα Μαρία, το τμήμα ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας και την εκπαιδευτικό Θεοδωρίδου Σοφία, PhD Ειδικής Αγωγής.  Θα εργαστούμε πάνω στο eTwinning έργο «Τον ίδιο ήλιο έχουμε φίλο», τίτλος που δανειστήκαμε από ποίημα της Θέτιδας Χορτιάτη. Ιδρύτριες του έργου είναι η Μαρία Πανουσιάδου και η Μαρία Μιχαήλ Κολλύφα. Θέμα μας τα δικαιώματα των παιδιών, μέσα από τα μάτια των παιδιών μας, των παιδιών σας, των παιδιών του κόσμου.  Ο δημόσιος σύνδεσμος του TwinSpace έργου είναι http://new-twinspace.etwinning.net/web/p99268.  Η ιστοσελίδα των δημιουργιών των μαθητών του Α2 είναι  http://knowyourightsbeaware.weebly.com/.

 

 

OUR WORLD OF EMOTION

Το Α2 του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ξεκίνησε νέα συνεργασία με σχολεία από την Ελλάδα και άλλες χώρες  (Μάλτα, Πορτογαλία, Τουρκία) μέσω eTwinning.  Ξεκινάμε την εξερεύνηση του κόσμου των συναισθημάτων!  Ιδρύτριες του έργου «Our world of emotions» είναι η Maria Pace από τη Μάλτα και η Maria do Rosário Vazão από την Πορτογαλία. 

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο Twinspace του έργου στον σύνδεσμο  http://new-twinspace.etwinning.net/web/p99310/welcome.

Αναρτήσεις των δημιουργιών των παιδιών θα πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά.

The A2 class (1st grade) of our school started a new collaboration with schools from Greece and other countries (Malta, Portugal, Turkey) through eTwinning. We start exploring the world of emotions! Founders of the project «Our world of emotions» is Maria Pace from Malta and Maria do Rosário Vazão from Portugal. You can browse the Twinspace project using the public link: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p99310/welcome.  Posts with the creations of pupils will be published throughout the year.

Σχολική χρονιά 2012-2013, 15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

etw_certificate_94747_el-001

 

Τα παιδιά του Στ1 τμήμα  15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, με συνοδοιπόρους τα παιδιά του τμήματος ένταξης της Αστυπάλαιας και της Στ΄ τάξης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου του Λονδίνου, ταξιδεύουν στην περιπέτεια με το παραμύθι της μουσικής.    Επεξεργάζονται το υλικό, ανταλλάσσουν ιδέες μέσω τηλεδιάσκεψης ooVooκαι του ιστοχώρου TwinSpace και σε λίγο θα μάθουν να παίζουν και να δημιουργούν με τα σκεπτόμενα καπέλα De Bono.  Οι 3 δασκάλες καθοδηγούν με κέφι τα παιδιά – και μαθαίνουν από αυτά – σ΄ ένα ταξίδι διαφορετικό, μαγικό και γεμάτο εκπλήξεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση