Η δύναμη των παιδιών-Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας

Συνεργατικό άρθρο μαθητών-τριών Δ1

Σήμερα το πρωί, στο μάθημα της Γλώσσας, διαβάσαμε την ιστορία του εξάχρονου ήρωα της Ορλεάνης.  Ο μικρός εξάχρονος φρόντισε έξι παιδιά, που το ένα ήταν 5 μηνών και τα τρία παιδιά ήταν δύο χρονών, για έξι μέρες.  Τα παιδιά έχασαν τις οικογένειές τους μετά από δυνατό τυφώνα.  Οι γονείς τους εντοπίστηκαν μετά από έξι μέρες.

Μετά μιλήσαμε με την κ. Χρύσα, που κάνει ντοκιμαντέρ, για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους γιατί έχουν πόλεμο.  Μας είπε ότι στη Λέσβο συνάντησε πολλά παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους, γιατί οι γονείς τους προτιμούν να σώσουν πρώτα τα παιδιά τους από τον πόλεμο, μέχρι να καταφέρουν να μαζέψουν κι αυτοί τα χρήματα που χρειάζονται για να τα ξανασυναντήσουν.

Όπως ο εξάχρονος ήρωας της Ορλεάνης, έτσι και αυτά τα παιδιά μπορούν και στηρίζουν το ένα το άλλο.  Μας έδειξε ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.  Επίσης η κυρία Χρύσα μας έδειξε ένα βίντεο όπου έκανε χαρούμενα τα παιδάκια, για να ξεχάσουν λίγο αυτά που πέρασαν στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Αυτό που μας μένει είναι ότι βοηθάμε ακόμα και με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά και λίγη παρηγοριά.

IMG_20160119_112718    IMG_20160119_113905    IMG_20160119_113911

1 άποψη για το “Η δύναμη των παιδιών-Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση