ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!!!!!!!!!!

0

Συγγραφέας: ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 22-08-2016

1ο Ολοήμερο Δημοτικό Μουρικίου

 

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 4 Ιουνίου του 2016 στις 6.00’μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  ενημέρωση με θέμα    ”Εθισμός στο διαδίκτυο, μια νέα μορφή εξάρτησης των παιδιών. Συμβουλές για ασφαλή χρήση και αντιμετώπιση των κινδύνων”.

Ένας ακόμη άθλος  για να μας προστατέψει από τους κινδύνους του διαδικτύου αυτή τη φορά! Γιατί  Γνώση Σημαίνει Δύναμη!

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μουρικίου. Για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο μίλησε η ψυχολόγος Λέτσιου Όλγα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής του Ολοήμερου τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρα Χρυστοφορίδου παρουσίασε ένα υπέροχο κόμικ που έφτιαξαν τα παιδιά του Ολοήμερου. Το κόμικ ήταν μια δράση του προγράμματος eTwinning. Το κείμενο με τη μορφή πεζού  έγραψαν οι μαθητές και συνεργάτες μας από την πέμπτη τάξη του δημοτικού Μάρπησσας Πάρου. Οι μαθητές του Ολοήμερου Μουρικίου το μετέτρεψαν σε διάλογο και επιλέγοντας τις κατάλληλες εικόνες σε κόμικ! Μια σύνθετη, ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

Η εκδήλωση όπως αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό.

Η ψυχολόγος ενημερώνει γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ETWINNING ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΚΑΙ ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

0

Συγγραφέας: ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 22-08-2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ETWINNING ΣΤΟ ΜΟΥΡΙΚΙ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενώνα Άψης στο Εμπόριο Εορδαίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning. Γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα με κοινές δράσεις, καθώς ο θεσμός του eTwinning είναι μία καινοτόμα δράση που προάγει τη συνεργασία και το δημιουργικό πνεύμα. Τη φετινή χρονιά οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Μουρικίου και του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας Ηρακλής ανάμεσά μας….» αναπτύσσοντας ποικίλες συνεργατικές δράσεις με το Νηπιαγωγείο Λεχόβου και το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας Πάρου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για το πρόγραμμα eΤwinning και παρουσίαση του έργου ”Ένας Ηρακλής ανάμεσά μας….” που βρίσκεται σε εξέλιξη.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι με δράσεις, παιχνίδια, τραγούδια και χορό με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών. Ό,τι δηλαδή πραγματοποιούν καθημερινά οι μαθητές κατά την ενασχόληση με το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση των νηπίων  του 1ου Νηπιαγωγείου Μουρικίου που πήραν ετικέτα ποιότητας για το έργο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στο έργο «Ας ζήσουμε ένα ταξίδι με τους Μινωίτες!!!». Τη βράβευση πραγματοποίησαν ο διευθυντής και δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου, οι πρόεδροι: των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αναρράχης – Εμπορίου, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού και όλων των συλλόγων των δύο Δημοτικών Διαμερισμάτων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρεσβευτής eTwinning Δυτικής Μακεδονίας Βαρσαμίδου Αθηνά η οποία βράβευσε τη νηπιαγωγό Κατσάλη Ευγενία.

Το φετινό πρόγραμμα υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς : Χριστοφορίδου Αλεξάνδρα, Μποτσιφάρα Δέσποινα, Τσιλίκα Ναταλία, Γούλα Μαρία και Κατσάλη Ευγενία.

Μια μικρή γεύση από την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση