Διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού

Η τάξη μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος & τραγουδιού

“Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019” με θέμα: “Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους “

Συχνά, στον κόσμο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυριαρχεί εύκολα η επίκριση, παρά η προσπάθεια για κατανόηση της αντίθετης άποψης ή του διαφορετικού. Με μεγάλη ευκολία παράγεται και υιοθετείται μια επιθετική ρητορική, η οποία δηλητηριάζει πολλές φορές τον εσωτερικό μας κόσμο και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξασκηθούμε στην κριτική ανάγνωση της πληροφορίας, από όπου κι αν προέρχεται και όπου κι αν μεταδίδεται. Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα νέο κόσμο αλληλοσεβασμού και αποδοχής, θεμελιωμένο στην κατανόηση και την αγάπη;

Το τραγούδι των μαθητών της Ε1΄ τάξης, «Τις γέφυρες χτίζω», μιλάει για τις σκέψεις που μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, κρατώντας τους μακριά από πρακτικές μίσους και από τη ρητορική του μίσους. Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν στην τάξη στο μάθημα της Γλώσσας. Τη μουσική συνέθεσε η κ. Χαρά Ηλία, δασκάλα Αγγλικών την προηγούμενη χρονιά στο σχολείο μας.
Για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Δίκτυο κάλεσε την τάξη μας στο στούντιο και έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία αυτή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Στα αρχεία που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι ¨Τις γέφυρες χτίζω» και το σχετικό ραδιοφωνικό μήνυμα.

Τραγούδι: Τις γέφυρες χτίζω, το μίσος γκρεμίζω…

Ραδιοφωνικό μήνυμα

Αφήστε μια απάντηση