Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Human Rights Day

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα που υιοθετήθηκε η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1948.  Φέτος λοιπόν γιορτάζουμε την 70η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Το όραμα των εμπνευστών της Διακήρυξης είναι ένας κόσμος ελεύθερος, δίκαιος και ειρηνικός [Στόχος 16], χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς [Στόχοι 10 και 5]. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν, χωρίς εξαίρεση, σε όλους τους ανθρώπους!

Ένα παλιότερο σύνθημα του εορτασμού ήταν: «Ανθρώπινα Δικαιώματα 365», δηλαδή, κάθε μέρα είναι ημέρα των δικαιωμάτων του ανθρώπου!

Οι μαθητές και οι  μαθήτριες της τάξης μας, για τον εορτασμό της Ημέρας, στα πλαίσια και της σχετικής ενότητας του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής,  έφτιαξαν με πολύ μεράκι την αφίσα της ημέρας, η οποία αναρτήθηκε στον πίνακα της Unesco του σχολείου μας.

Δείτε, από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σχετικό υλικό για την 70η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και το μήνυμα της Ύπατης Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέ:

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται