Συνεργασία με σχολείο του Πόρτλαντ ΗΠΑ – Collaboration with a school in Portland USA

Φέτος στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας συνεργαστήκαμε με την Έκτη τάξη του σχολείου Laurelhurst που βρίσκεται στο Portland των ΗΠΑ. Η δασκάλα τους, η κυρία Κέιτ, μας έστειλε σε ηλεκτρονική μορφή τα κεφάλαια από το βιβλίο τους της Ιστορίας, που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα. Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι διδάσκονται τα ίδια περίπου μ’ αυτά που διδασκόμαστε κι εμείς στην Δ΄τάξη. Εμείς με τη σειρά μας επιλέξαμε ερωτήσεις με τις οποίες φτιάχτηκε ένα κουίζ σε power point, το οποίο μεταφράσαμε στα Αγγλικά και τους το στείλαμε.

A QUIZ about ANCIENT GREECE

Επίσης τους προτείναμε κάποια βίντεο σχετικά με την αρχαία ιστορία και μυθολογία, καθώς και χιουμοριστικές ερωτήσεις τις οποίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.canva.com/design/DAC7w6pyQkU/view

Εκείνοι μας ευχαρίστησαν γι’ αυτά που τους στείλαμε, και μας έστειλαν βίντεο και φωτογραφίες από τις δραστηριότητές τους σε σχέση με το αρχαίο θέατρο.

Η σύνδεση με το σχολείο Laurelhurst έγινε μέσω της περσινής μας θεατρολόγου κας Δώρας Νάκου, την οποία θερμά ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσε.

Με τις δράσεις αυτές στοχεύουμε στον 4ο Στόχο του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση και παράλληλα προωθείται ο διαπολιτισμικός διάλογος που οδηγεί σε αλληλοκατανόηση και προσέγγιση των διαφορετικών πολιτισμών στον χρόνο και στον χώρο.

 

Αφήστε μια απάντηση