Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2021

Την Παρασκευή 16/04/2021 ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας παρουσίασε εξ αποστάσεως το κόμικ «Ο Θουκυδίδης … μας τα λέει κάπως αλλιώς» στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε πλήρως διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ομάδες μαθητών της Α΄ Λυκείου συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες δράσεις που διεξάγονταν παράλληλα με την παρακολούθηση του Φεστιβάλ.

Ειδικότερα:

  • Συμμετείχαν στο βιωματικό Εργαστήριο «Μια Turing Machine από σοκολάτα», με εισηγητή τον Paul Curzon και διερμηνέα τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Γιώργο Μπουκέα. Ο Paul Curzon είναι ένας διεθνούς φήμης επιστήμονας στη Διδασκαλία της Πληροφορικής, ο οποίος σχεδιάζει διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του.
  • Παρακολούθησαν διαδικτυακή ξενάγηση στο «Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας Κοτσανά» με τίτλο «Aρχαία ΕλλάδαΟι απαρχές των Τεχνολογιών». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μέσα από το τρίπτυχο επιστήμη – μύθος – καθημερινή ζωή, οι μαθητές απόλαυσαν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική και μουσειακή εμπειρία γεμάτη εναλλαγές και γόνιμα ερεθίσματα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2021/04/16/mathitiko-festival-psifiakis-dimioyrgias-2021/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση