Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 6 μ.μ., μαθητές/τιρες της Προτύπου Λυκείου Μυτιλήνης μαζεύτηκαν, με πρωτοβουλία καθηγητών του σχολείου μας, και έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια. Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας μια ποικιλία από παλιά αγαπημένα και ανακαλύπτοντας νέα παιχνίδια. Έτσι, εγκαινιάστηκε μια νέα δραστηριότητα, τα “Πρότυπα… Παιχνίδια”, που θα γίνεται τα απογεύματα του Σαββάτου ή της Κυριακής στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου και θα είναι ανοικτή στους μαθητές από όλες τις τάξεις. Στην συνάντηση θα προσκαλούνται με απόφαση των παιδιών, καθηγητές του σχολείου ή και παιδιά από άλλα σχολεία.

Οι συναντήσεις αυτές προσπαθούν να αποκριθούν σε μια κοινή αλλά παραγνωρισμένη πραγματικότητα: οι μαθητές δεν περνούν καλά! Το σχολείο είναι πιο πιεστικό από ποτέ για τους εφήβους που μόλις βγήκαν από μια δίχρονη καραντίνα. Μαθητές αγωνίζονται να προσαρμοστούν όχι μόνο στις νέες σχολικές υποχρεώσεις τους αλλά και σε μια κοινωνική ζωή που αποδεικνύεται δύσκολη για άτομα που έχουν συνηθίσει να μένουν μέσα στα σπίτια τους και να επικοινωνούν αποκλειστικά μέσω μηνυμάτων. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε σκιές παιδιών, κούφια σώματα μαθητών που παλεύουν για μια θέση στον κόσμο. Καθηγητές που δεν προλαβαίνουν να δείξουν ενδιαφέρον γιατί πρέπει να καλύψουν την ύλη. Με τον κλοιό των πανελλαδικών να κλείνει γύρω τους κάθε μέρα πιο πιεστικά, το άγχος γίνεται κυρίαρχο.

– Μίλα μου, θέλω να σε ακούσω.

– Δεν έχω χρόνο, πρέπει να διαβάσω.

– Έλα να παίξουμε ένα παιχνίδι.

Όσοι θέλουν να γνωρίσουν καινούρια άτομα, να κάνουν ένα διάλειμμα για δύο ώρες την εβδομάδα ή απλά να παίξουν επιτραπέζια, ας προσέλθουν.

viber image 2023 12 03 09 29 00 426

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2023/11/26/o-kyklos-ton-chamenon-paichnidion/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση