Erasmus+ KA121 1η επίσκεψη στην Αρούκα της Πορτογαλίας, 7-11 Νοε 2023

Από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες και τρεις εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις με μαθητές από τα Σχολεία Agrupamento de Escolas de Arouca και του Πρότυπου Σχολείου της πόλης Zdar της Τσεχίας. Οι δράσεις έλαβαν χώρα στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ 121, για το σχολ. έτος 2023-24.

Επίσης το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης συμμετείχε στη συνάντηση των εκπροσώπων των γεωπάρκων της Πορτογαλίας με θέμα ” Η συμβολή των παγκόσμιων γεωπάρκων της Ουνέσκο στην ειρήνη, τη συνεργασία και την ανάπτυξη των περιοχών” στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιστημών. Το θέμα της εισήγησης της εκπαιδευτικού του σχολείου κας. Ιουλίας Σαράντου ήταν “The way in which the Erasmus+ partnerships between The Model High School of Mytilene and Agrupamento de Escolas de Arouca with the Lesvos and Arouca Geoparks have contributed to the promotion of science and peace“.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της Παρασκευής Κουγκούλιου, μαθήτριας του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, η οποία μοιράστηκε τις εντυπώσεις της από την επίσκεψή της στα δύο γεωπάρκα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA121 και παρουσίασε τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές από τις εκπαιδευτικές τους δράσεις.

Ακολουθούν άλλες δύο συναντήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μία στη πόλη Zdar της Τσεχίας τον Ιανουάριο του 2024 και η τελευταία συνάντηση θα γίνει στην πόλη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν το παρακάτω πρόγραμμα:

Day 1 – 7th November

 

08:30-12:05

14:00-15:00

 

15:00-16:00

16:00-17:30

 

 

– Attending classes with their hosts and School tour

– Schools presentation: learning about the Schools and their educational systems

– Workshop on Learning Portuguese as a Foreign Language

– Guided tour to the town centre.

Day 2 – 8th November

 

8:30-16:30

 

 

. Educational visit about eco environment and a sustainable living (Paiva Walkways, Freita Mountains) including:

– Workshop on Invasive plants, wild edible plants, etc

– Visit to the wind farm in the Freita mountain

– Visit to the Birthing stones museum – the importance of Geoscience

Day 3 – 9th November

 

8:30h -18:00h

 

 

 

 

. Educational visit to Aveiro, a sustainable city, including:

– Visit to the coastline and learning about the importance of the lighthouse..

– Getting to know Bioria nature reserve and the saltpans.

– Workshop on biodiversity.

Day 4 –10th November

8:30-10:05

10:15-11:00

 

14:00-16:00

 

 

 

– Attending classes with their hosts.

–  Attending a seminar to celebrate the World Science Day for Peace and Development.

–  Educational field learning about “Sustainability” – visit to “Quintãs Farm Houses” .

 

img111jpg img112 1 img113 img123 img124 img125 img142 img143

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2023/11/12/erasmus-ka121-1i-episkepsi-stin-aroyka-tis-portogallias-7-11-noe-2023/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση