Δελτίου Τύπου για την Ημερίδα με θέμα «Ο Ξένος, ο Άλλος, ο Διαφορετικός.  Ταυτότητα και Ετερότητα στη Λογοτεχνία»

Με επιτυχία διεξήχθη η Επιμορφωτική Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α., το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας και το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Ημερίδα έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, την Τρίτη 28 Ιουνίου, και ως θέμα είχε: «Ο Ξένος, ο Άλλος, ο Διαφορετικός.  Ταυτότητα και Ετερότητα στη Λογοτεχνία». Μίλησαν ο Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α., και υπεύθυνος του Προγράμματος και της Ιστοσελίδας, με θέμα: «Ο Ξένος, ο Άλλος, ο Διαφορετικός. Ταυτότητα και Ετερότητα στη Λογοτεχνία», ο Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, Θεολόγος στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα: «Προσφυγιά και μετανάστευση στο έργο του Φώτη Κόντογλου και του Ηλία Βενέζη. Μια διδακτική πρόταση για το Λύκειο», η Μαρία Ζερβού, Φιλόλογος στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμμετέχουσα στο Πρόγραμμα του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., με θέμα: «Δημήτρης Νόλλας: “Στο δρόμο για το Βούπερταλ”. Ιεραρχήσεις του ρατσισμού. Μια διδακτική πρόταση για το Λύκειο», η Δώρα Μέντη, Ε.ΔΙ.Π. Τμήμα Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: «Θανάσης Βαλτινός: “Ένα γράμμα της Χαράς [από τη Νότια Αφρική]”. Μια διδακτική πρόταση για το Γυμνάσιο», η Μυρσίνη Στέκα, Εκπαιδευτικός σε Ξενώνα Εκπαίδευσης Ανηλίκων Προσφύγων, με θέμα: «”Έξυπνος σαν αλεπού ή σαν κλέφτης;” Σχήματα λόγου σε άλλο συμφραζόμενο», και ο Διονύσης Παύλου, Εκπαιδευτικός, Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων ΚΥΤ Λέσβου, με θέμα: «Άνθρωποι εν κινήσει. Ιστορίες σε “ξένη” γλώσσα».

Στην Ημερίδα χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αντώνιος Νείρος. Με την παρουσία τους την τίμησαν ο Ευστράτιος Αναγνώστου, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Λέσβου και η κα Αικατερίνη Καλφοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μαθητικών Λέσβου – Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας.

img6 1 img2 img4 1 img5 1IMG 20220628 121552IMG 20220628 121621

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2022/06/29/deltioy-typoy-gia-tin-imerida-me-thema-o-xenos-o-allos-o-diaforetikos-taytotita-kai-eterotita-sti-logotechnia/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση