Erasmus+ KA229 – Τίποτα δεν μας σταματά. Ούτε ο Κορονοϊός!

Το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 με θέμα Standardizing the Education Via Processing STEM στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας πήρε παράταση για έναν ακόμη χρόνο, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον Κορονοϊό και την καραντίνα.

Σ’ αυτή τη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εμπλοκή περισσότερων μαθητών μέσα από εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις, εκπονήσεις εργασιών, συμμετοχή στις κοινές δραστηριότητες με τις χώρες της σύμπραξης, συμμετοχή σε συνέδρια και διαγωνισμούς. Μέσα από αυτές τις δράσεις διατηρήθηκε η επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές  και αποτέλεσαν μια διέξοδο την περίοδο του εγκλεισμού.

Η ομάδα μας ασχολήθηκε με τρισδιάστατη εκτύπωση συμμετέχοντας στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, προσομοίωσε το πείραμα του Ερατοσθένη και δημιούργησε πόστερ και παρουσιάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών στις επιστήμες και τη Διεθνή Ημέρα Επιστημών.

https://blogs.sch.gr/lyknmakr/files/2021/11/Διαγωνισμός-3δ.pdf

https://blogs.sch.gr/lyknmakr/files/2021/11/3d-μπρελόκ.pdf

https://blogs.sch.gr/lyknmakr/files/2021/11/Greek-Women-in-Science-1.pdf

https://blogs.sch.gr/lyknmakr/files/2021/11/Science-week.pdf