Δεκ 13
08

Συμμετοχή ομάδας μαθητών του ΓΕΛ Νιγρίτας στο Διαγωνισμό EUSO 2014

Κάτω από (Γενικά) από στις 08-12-2013

euso_2014_4

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στον Προκριματικό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO) 2014, που οργάνωσε με επιτυχία το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 11 ομάδες μαθητών από Γενικά Λύκεια του Νομού Σερρών. Το σχολείο μας αντιπροσώπευσαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου Κυριάκος Γερακούδης, Βάιος Σαπουντζής και Ειρήνη Φραντζανά, ενώ στην προετοιμασία για το διαγωνισμό, συμμετείχε και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Κωνσταντίνος Ζερβός. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές Γεώργιο Σκαρογιάννη, Φυσικό και Στυλιανή Χατζάρα, Χημικό, Βιολόγο στη χρήση οργάνων και συσκευών και εξασκήθηκαν στην υλοποίηση πειραμάτων Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας.

euso_2014_1

Στο Διαγωνισμό EUSO οι μαθητές ενός σχολείου συμμετέχουν ως ομάδα και διαγωνίζονται σε 3 πειράματα, 1 Χημείας, 1 Φυσικής και 1 Βιολογίας, διάρκειας 1 ώρας το καθένα. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για την επιλογή μαθητών που θα συμμετέχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014 διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και υλοποιείται σε 2 φάσεις. Αυτή ήταν η  1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Από το Διαγωνισμό αυτό θα προκριθούν 2 ομάδες μαθητών από το Νομό Σερρών, στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 2014. Για τη Νότια Ελλάδα η 2η φάση του Διαγωνισμού θα γίνει στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου 2014. Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μία τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στη 12η ΕυρωπαΪκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014, η οποία θα γίνει φέτος στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.

euso_2014_5

Συγχαρητήρια αξίζουν στους οργανωτές του τοπικού διαγωνισμού, στον Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Σερρών, Σωτήριο Μανδηλιώτη και σε όσους βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, αλλά κυρίως στους μαθητές που συμμετείχαν, κατέβαλλαν προσπάθεια, αφιέρωσαν από τον προσωπικό τους χρόνο και έζησαν αυτή τη σημαντική εμπειρία.

 



Αφήστε μια απάντηση