Επάνοδος μαθητών της Γ Λυκείου

2 Μαΐου 2020 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες του ΓΕΛ Μελεσών, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ευχόμαστε υγεία και χρόνια πολλά. Εν οψει του εξαγγελθέντος ανοίγματος των σχολείων και της επικείμενης επανεκκίνησης της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας του Λυκείου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω.

Ως σύλλογος  καθηγητών έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δύο τηλεδιασκέψεις την τελευταία βδομάδα, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του σχολείου μας για την ασφαλέστερη, κατά το δυνατόν, επαναλειτουργία του, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργείου.

Συζητήσαμε εξαντλητικά όλες τις παραμέτρους και τις αναγκαίες προσαρμογές των γενικών μέτρων προφύλαξης, του Υπουργείου, στα δικά μας πληθυσμιακά δεδομένα, στις κτιριακές εγκαταστάσεις μας, στις υποδομές και στα μέσα που χρειάζονται για την  ασφαλέστερη επάνοδο όλων μας στους χώρους του σχολείου μας. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Σύλλογος και η Διεύθυνση του Λυκείου μας βρίσκονται και θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα, για την ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, ενώ είμαστε σε αναμονή πιο εξειδικευμένων οδηγιών από το Υπουργείο.

Ειδικότερα γι αυτήν την βδομάδα, θα γίνει ξανά απεντόμωση, σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση των χώρων, θα γίνει η προμήθεια αντισηπτικών για όλους τους χώρους του Σχολείου, θα έχουν προετοιμαστεί οι αίθουσες διδασκαλίας για την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών, θα γίνει νέος διαχωρισμός των τμημάτων, ώστε να μην υπάρχουν τμήματα με πάνω από 15 μαθητές και θα προγραμματιστούν διαφορετικά διαλείμματα για αποφυγή συνωστισμού στις αυλές, στις βρύσες η στις τουαλέτες  του σχολείου.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική τόσο για τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου,όσο και για τις αίθουσες διδασκαλίας.

Για τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία, η μάσκα είναι επίσης προαιρετική, ενώ θα ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων και των λεωφορείων που διαθέτει το ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Μελεσών.

Επίσης αποφασίσαμε να έχουμε μέσα στην βδομάδα τηλεδιασκέψεις με την Γ τάξη, (αυτήν την τρίτη ,ώρα 11:00), αλλά και με τις άλλες τάξεις τις αμέσως επόμενες μέρες, για καλύτερη ενημέρωση όλων αλλά και για  να συζητήσουμε πιο άμεσα, τυχόν απορίες και ερωτήματα των μαθητών μας. Παρακαλούμε λοιπόν για την συμμετοχή όλων σ αυτές τις τηλε-συζητήσεις.

Καλή επάνοδο.