Αρχική » Εκδηλώσεις » Ένα τετραήμερο στη Πάρνηθα

γράφτηκαν πρόσφατα

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ιστορικό

Ένα τετραήμερο στη Πάρνηθα

Ένα τετραήμερο στη Πάρνηθα1 Στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο πανελλαδικός διαγωνισμός για τα δάση και τη δασοπονία. Τρεις ομάδες από το Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό το διαγωνισμό. Οι τρεις αυτές ομάδες κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Για αυτό το λόγο, φιλοξενήθηκαν από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για ένα τετραήμερο .

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας μεταξύ των συμμετεχόντων, χωρίζοντας τους σε 4 ομάδες .Τη δεύτερη μέρα ,οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε μία από τις κορυφές της Πάρνηθας με τελεφερίκ όπου ακολούθησε πεζοπορία 2 ωρών σε μονοπάτια της ,παρακολούθηση ελαφιού με τηλεσκόπια από πυροφυλάκιο και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού κατά ομάδες.

Ένα τετραήμερο στη Πάρνηθα3

Κατά το μεσημέρι , καθώς οι μαθητές απολάμβαναν το γεύμα τους στη φύση τούς παρουσιάστηκε μια ευχάριστη έκπληξη: την απρόσμενη «επίσκεψη» ενός κόκκινου ελαφιού στο χώρο εκείνο!! Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τη διαδικασία της αναδάσωσης φυτεύοντας οι ίδιου μία κεφαλληνιακή ελάτη. Έπειτα, επισκέφτηκαν το φυτώριο κεφαλληνιακής ελάτης ενώ όταν βράδιασε πραγματοποιήθηκε νυχτερινός περίπατος μέχρι το Πάρκο των Ψυχών. Την τρίτη ημέρα ,επισκέφτηκαν τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι όπου εκτός από την επίσκεψη στο ανάκτορο στο πρόγραμμα προστέθηκαν παιχνίδια και χειροτεχνίες.

Ένα τετραήμερο στη Πάρνηθα2
Η ημέρα συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Κατά το βραδάκι ,το Δασαρχείο και ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας αποχαιρέτισαν τους συμμετέχοντες με δείπνο και παράλληλα η κάθε ομάδα παρουσίασε ένα μικρό θεατρικό σχετικά με τις τρεις αυτές μέρες. Την τέταρτη μέρα ,οι μαθητές αναχώρησαν για τον τόπο τους.
Η εμπειρία αυτή έμεινε αξέχαστη στους μαθητές, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με την πεζοπορία 2 ωρών και με την απρόσμενη επίσκεψη του ελαφιού. Ακόμα, τους άρεσε πάρα πολύ ο νυχτερινός περίπατος και η επίσκεψη στα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι. Γενικότερα, ήταν ένα γεμάτο και διασκεδαστικό τριήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου γνώρισαν μαθητές από άλλα σχολεία της Ελλάδας ,έπαιξαν , διασκέδασαν και απέκτησαν πάρα πολλές γνώσεις !!!
Κωνσταντίνα Μαναρίτσα
Ζωή Ταγάρα

Ένα τετραήμερο στη Πάρνηθα4

 

 


Σχολιάστε

Επικοινωνία με το Γενικό Λύκειο Λίμνης

Τηλέφωνα:
2227032430
2227032464
——–
Fax:
2227032028
————–
email:

—mail@lyk-limnis.eyv.sch.gr—

————
Tαχυδρομική Διεύθυνση:
Λίμνη Ευβοίας
34005

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση