ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: VAINCRE LA NOMOPHOBIE- SUPERAANDO LA NOMOFOBIA- OVERCOMING NOMOPHOBIA

Με βάση τις αρχές και τις αξίες της συνεργατικής, μαθητοκεντρικής και βιωματικής μάθησης, στο ΓΕΛ ΛΕΡΟΥ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σχεδιάστηκαν δράσεις με στόχο τη βιωματική και διαθεματική προσέγγιση ενός αντικειμένου σύγχρονου όπως αυτό του συνδρόμου εξάρτησης από το κινητό τηλέφωνο. Ο Όμιλος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου και η συμμετοχή είναι προαιρετική: οι μαθητές/ μαθήτριες των Τμημάτων ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του Ομίλου από τις υπεύθυνες καθηγήτριες  και ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους (και τον διαθέσιμο χρόνο τους λόγω των υποχρεωτικών παρουσιών στον Όμιλο εκτός σχολικού ωραρίου) δήλωσαν συμμετοχή.
Στόχος του Ομίλου είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους στους κινδύνους της εξάρτησης από το κινητό τους τηλέφωνο, να καλλιεργήσει δεξιότητες και να προσφέρει πρακτικά εργαλεία για τη διαχείριση του χρόνου και της τεχνολογίας με ισορροπημένο τρόπο.
Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις του Ομίλου αφορούν σε δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία της Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια
Μαριλένα Πατεριανάκη ΠΕ05

Κατηγορίες: Νέα - Ανακοινώσεις, Όμιλοι, Πολιτισμική Εκπαίδευση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.