Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν στο Πήλιο τα γραφικά χωριά Πορταριά, Τσαγκαράδα, Μακρινίτσα και Μηλιές. Γνώρισαν στις Μηλιές τον Ιερό Ναό των «Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλέων» με τη μοναδική ακουστική του, επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη των Μηλέων «ΨΥΧΗΣΑΚΟΣ» με τα ανεκτίμητα βιβλία της, έκαναν πεζοπορία έως τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και θαύμασαν την αρχιτεκτονική των Πηλιορείτικων σπιτιών. Στα Μετέωρα επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου, όπου και ξεναγήθηκαν σε αυτήν και θαύμασαν το μοναδικό τοπίο των Μετεώρων.
Επόμενος προορισμός ήταν το Μέτσοβο, όπου εκεί οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χωριό, να απολαύσουν το τοπίο και να διασκεδάσουν παίζοντας χιονοπόλεμο.
Στα Ιωάννινα, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν τα ιστορικά δεδομένα των σπηλαίων της Ελλάδας και την ιστορία του σπηλαίου του Περάματος. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο τρενάκι για να βρεθούν στην Είσοδο του Σπηλαίου Περάματος και ξεναγήθηκαν στα πέντε δωμάτια του σπηλαίου από ξεναγό. Στο Κάστρο των Ιωαννίνων, επισκέφτηκαν το παραδοσιακό τζαμί του Ασλάν Πασά, το Βυζαντινό Μουσείο και το Εργαστήριο Αργυροτεχνίας, όπου ξετυλίχθηκε μπροστά τους η ιστορία της δημιουργίας κοσμημάτων και σκευών. Οι μαθητές επισκέφτηκαν στο νησάκι της κυράς Φροσύνης το Μουσείο του Αλη Πασά και στα Γιάννενα επίσης το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Κέρινων Ομοιωμάτων Π. Βρέλλη, έργο του Παύλου Παν. Βρέλλη.
Στον τελευταίο προορισμό στην Πάτρα οι μαθητές θαύμασαν την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ξεναγήθηκαν στην Achaia Clauss στο οινοποιείο που ίδρυσε το 1854 ο Βαυαρός Γουσταύος Kλάους και επισκέφτηκαν το Ναό του Αγίου Ανδρέα.
Συνοδοί καθηγητές: Λεβάντα Μυλωνά, Ηλιάνα Κερμενίδου, Σουζάνα Κουρκούλη