TechGirls 2024

Το πρόγραμμα TechGirls είναι ένα εντατικό καλοκαιρινό πρόγραμμα ανταλλαγής 4 εβδομάδων στις ΗΠΑ, για μαθήτριες 15 έως 17 ετών που ασχολούνται με το STEM. Έχει έδρα τις ΗΠΑ και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Virginia Tech.  

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συνδέσει και να ενδυναμώσει νεαρά κορίτσια από όλο τον κόσμο, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους για μια σταδιοδρομία στις επιστήμες STEM.

Για το 2024, 3 μαθήτριες από την Ελλάδα θα επιλεγούν να γίνουν μέλη μίας ομάδας 111 νεαρών γυναικών από όλο τον κόσμο και 13+ από τις ΗΠΑ, και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διάρκειας 7 μηνών mentoring και 1 μήνα στο πρόγραμμα ανταλλαγής στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προηγμένες τεχνολογίες, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και να ενταχθούν σε μία δυναμική κοινότητα νέων γυναικών στην επιστήμη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα TechGirls 2024 και για δηλώσεις συμμετοχής (προθεσμία: 8 Δεκεμβρίου 2023), δείτε ΕΔΩ.