ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες υποψηφίων ΤΕΦΑΑ για το 2022.

Τη σχετική ανακοίνωση μπορείτε να δείτε στη συνέχειαΛήψη αρχείου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού
έτους 2022-2023. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 19-04-2022. Όλοι οι υποψήφιοι από την 19-04-2022 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 19-05-2022 ημέρα Πέμπτη.
Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης πατήστε εδώ

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 3/5/2022-ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ COVID

Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση

Το σχολείο μας θα ανοίξει την Τρίτη 3/5/2022 με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)
 • Ωστόσο, για την πρώτη αυτή επιστροφή, μετά τις δακοπές, για λόγους μεγαλύτερης προφύλαξης και συλλογικής ευθύνης, το σχολείο μας προτρέπει μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς να προβούν στη διενέργεια ενός αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test), το οποίο έχουν ήδη προμηθευτεί δωρεάν πριν τις διακοπές.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. (Αντίστοιχα, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, οι δηλώσεις που χρειάζονται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο εξακολουθούν να γίνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.)

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών και το λοιπό προσωπικό του Γενικού Λυκείου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς», ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, στους γονείς και κηδεμόνες τους, αλλά και όλους εσάς, Καλό Πάσχα και με υγεία να κάνουμε Ανάσταση!!

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 41328/ΓΔ4/11-04-2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας,  η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου, επειδή συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Επομένως, οι σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αρχίζουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις παρακάτω ημερομηνίες:

– Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022

Για το έγγραφο λήξης μαθημάτων πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων πατήστε εδώ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κοινωνικά προβλήματα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας  της Α’ τάξης, προσπαθήσαμε να συνδέσουμε ένα τραγούδι με δυνατό κοινωνικό μήνυμα με την ενότητα «Κοινωνικά Προβλήματα» του κεφαλαίου 13.

Αφού έγινε ο προσδιορισμός του όρου «κοινωνικά προβλήματα» και συζήτηση για τις αιτίες και τις συνέπειές τους οι μαθητές παρακολούθησαν το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ξέχασες Ν’ Αγαπάς (Πονάς)».

Το τραγούδι  «Ξέχασες Ν’ Αγαπάς (Πονάς)» αναφέρεται σε θέματα όπως ο ρατσισμός και η έμφυλη βία, τα ναρκωτικά, αλλά και για όσους κλείνουν τα μάτια και εθελοτυφλούν σε αυτά τα περιστατικά. Ένα εμπνευσμένο τραγούδι – γροθιά, που δένει γεγονότα που «ματώνουν» την κοινωνία μας.

Οι μαθητές στους στίχους του τραγουδιού εντόπισαν και κατέγραψαν κα άλλα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τη σημερινή κοινωνία, και εμφανίζονται στο αρχείο ppt.

Κοινωνικά Προβλήματα

 Ξέχασες ν’αγαπάς (Πονάς)

Μουσική: Νίκος Τερζής

Στίχοι: Γιάννης Κότσιρας

Ερμηνεία: Μπάμπης Στόκας

Βγαίνει ο ήλιος στην πλατεία/ κίνηση και φασαρία/ μες τα μάτια των ανθρώπων/ τίποτα

Το μωρό θέλει να παίξει/ η ζωή να επιστρέψει/ παντογνώστες που δεν ξέρουν/ τίποτα

Σιωπή

Ένα παιδί τρυπιέται/ μπρος τα μάτια σου/ Δυο άστεγοι ζητούν/ τα αποφάγια σου

Το κινητό κοιτάς/ ξέχασες ν’ αγαπάς/ Συνήθισες το τέρας/ και το προσκυνάς

Το αίμα όλου του κόσμου/ είναι κόκκινο/ Ο πόλεμος δεν είναι/ κάτι μακρινό

Γυναίκα που πονάει/ ο ξένος που πεινάει/ Η μάνα που βουρκώνει/ είναι η μάνα σου

Πονάς/ Ξέχασες ν’ αγαπάς/ Πονάς και δεν μιλάς

Πέφτει νύχτα μες την πόλη/ έφυγε η βδομάδα όλη/ και εσύ στην φυλακή σου/ κάγκελα και στην ψυχή σου

Μια κοπέλα κάποιου η κόρη/ το πολύχρωμο αγόρι/ γύρω φόνοι και σωπαίνεις/ πέθανες και δεν το ξέρεις

Τα χέρια είναι για χάδια/ κι όχι να χτυπούν/ Τα στόματα στο αίμα/ πρέπει να μιλούν

Στο κινητό ξεσπάς/ ξέχασες ν’ αγαπάς/ Συνήθισες το τέρας/ και το προσκυνάς

“Περνάω καλά” ποστάρεις/ όμως ψεύδεσαι/ Τη μάσκα την γουστάρεις/ γιατί ντρέπεσαι

Γυναίκα που πονάει/ άνθρωπος που πεινάει/ Η μάνα που βουρκώνει/ είναι η μάνα σου

Πονάς/ Ξέχασες ν’ αγαπάς/ Πονάς και δεν μιλάς

https://youtu.be/BmUNlaycc5E

Η εκπαιδευτικός

Ρούσσα Παναγιώτα

ΠΕ80 Οικονομολόγος