Αρχική » 2024 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2024

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα ” Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή ” υλοποιήθηκαν σήμερα, στις 02/10/2024, αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου . Πρωταρχικός στόχος της σημερινής ημέρας ήταν να προτρέψει και να πείσει τους μαθητές για την ωφελιμότητα της άσκησης στην καθημερινότητά τους . Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομαδικά ψυχαγωγικά παιγνίδια , αγώνες βόλεϊ, μπάντμιντον, πινγκ-πονγκ και επιτραπέζια παιγνίδια.

Κουκίδης Θεόκλητος

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 3

 

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου YouthRec

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 όλο το σχολείο επισκέφθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου YouthRec που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του δημαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επρόκειτο για την τελική φάση του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος. Προβλήθηκαν 49 ταινίες μικρού μήκους, δημιουργήματα ομάδων νέων από επτά ευρωπαϊκές χώρες ( Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ελλάδα) με ποικίλα θέματα κοινωνικού περιεχομένου. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας βρέθηκαν ως θεατές μαζί με μαθητές και μαθήτριες άλλου σχολείου καθώς και με νέους και νέες από τις παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς των ταινιών και να συνομιλήσουν μαζί τους. Μετά το τέλος της παρουσίασης οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους ψήφισαν την καλύτερη ταινία.
Ήταν μια δράση που πρόβαλε τη δημιουργικότητα των νέων, την αξία της συνεργασίας, την πολιτισμική ανταλλαγή και αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών και, φυσικά, τη δύναμη του κινηματογράφου ως τρόπου έκφρασης.
Την ευθύνη της οργάνωσης της επίσκεψης του σχολείου είχε η Σκιαδαρέση Χαρά και συνόδευσαν όλοι οι διδάσκοντες στο σχολείο.

Θερμές ευχαριστίες στην Eduact για την υποστήριξη της δράσης και της επίσκεψης του σχολείου μας.

Σκιαδαρέση Χαρά

Φιλόλογος

 

εικόνα Viber 2024 10 01 22 16 13 972

 

 

Η αφίσα του σχολείου μας (δημιουργία μαθητή)

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση