ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό ιστότοπό μας.

Το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1985 ως Λύκειο Παλιννοστούντων και στη συνέχεια Λύκειο Αποδήμων.  Από τότε λειτουργεί έως σήμερα προσφέροντας τόσο σε Έλληνες όσο και σε αλλοδαπούς μαθητές την ευκαιρία για μάθηση, κοινωνικοποίηση, ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και διεκδίκηση και αξιοποίηση ευκαιριών για μια καλύτερη ζωή.

Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δέχεται μαθητές από όλες τις περιοχές και τα περίχωρα της πόλης και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.  Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων, αλλά καταβάλεται μεγάλη προσπάθεια για να στηριχθούν οι μαθητές που δεν μιλούν καθόλου την ελληνική γλώσσα για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου διαθέτουν αυξημένη επάρκεια σε ξένες γλώσσες, εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας και ευαισθησία στην αντιμετώπιση ποικίλων δυσκολιών στη σχολική ένταξη παιδιών που συχνά προέρχονται από προβληματικά ή και εμπόλεμα περιβάλλοντα.

Στο χώρο του σχολείου τα παιδιά αυτά βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο ανάπτυξης και εγκλιματισμού στις συνθήκες της νέας τους ζωή.  Η υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και η συνεργασία με συμβούλους σχολικής ζωής, ψυχολόγους, συμβουλευτικούς σταθμούς, τοπικούς φορείς αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, εξασφαλίζει την πρόσβαση στη μάθηση, τη γρηγορότερη ένταξη στο σχολικό περιβάλλον με την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μαθητών και την ισχυροποίηση του αισθήματος του “ανήκειν” σε κάθε μαθητή μας.

Στην ιστοσελίδα μας θα  βρείτε πληροφορίες για το σχολείο μας καθώς και ειδήσεις για δράσεις, προγράμματα και εκδηλώσεις που υλοποιούνται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.  Επίσης μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας και τους τρόπους επικοινωνίας με αυτό.

Από το κύριο μενού που υπάρχει στην κορυφή της σελίδας μπορείτε να επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες για να μάθετε περισσότερα.

Πληροφορίες για το σχολείο μας μπορείτε να βρείτε και στην παλαιότερη ιστοσελίδα καθώς και στην ιστοσελίδα που διατηρούμε στο facebook.

  • Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 8, ΤΚ 54621, Θεσσαλονίκη
  • Τηλέφωνο: 2310-251622, Fax: 2316-009949
  • Email: lykdiapt@sch.gr
  • Ιστοσελίδα: blogs.sch.gr/lykdiapt/
Η όψη του σχολείου μας παλαιότερα
Η όψη του σχολείου μας μετά από πρόσφατη βαφή από το Δήμο Θεσσαλονίκης
Η αφίσα του σχολείου μας (δημιουργία μαθητή)

Translate

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση