Διευθυντές του σχολείου

Διευθυντές του σχολείου από το σχολικό έτος 1964-65 που λειτούργησε το σχολείο για πρώτη φορά υπήρξαν οι κ. Σεβαστός Μαϊλλης, Νικολής Φανούριος, Μανδραγός Γεώργιος, Γιαννακάκου Αργυρώ, Αρβανίτης Νικόλαος, Φράγκος Σταμάτης, Κρικώνης Δημήτριος, Πέτας Αντώνιος, Οίκουτας Στυλιανός και μέχρι τις αρχές του σχολικού έτους 2009-10 ο Γιώργος Ελένης.Οι διευθυντές με τη μεγαλύτερη θητεία στο σχολείο ήταν ο Πέτας Αντώνιος, ο Οίκουτας Στυλιανός και ο Γιώργος Ελένης.

Παραθέτουμε μια πολύ καλή ομιλία του κ. Γιώργου Ελένη προς τους μαθητές του σχολείου…που σίγουρα πολλοί από εσάς θα θυμούνται….

11 Σεπτεμβρίου 2001
Αγαπ
Γιώργος Ελένηςητοί φίλοι, μαθητές και μαθήτριες
Σας καλωσορίζουμε κι εφέτος τη πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο σας, στο σχολείο των γονιών σας και των παιδιών σας αργότερα.
Αγα
πητά μας παιδιά
Η ξένοιαστη κι ευχάριστη εποχή του καλοκαιριού πέρασε. Οι διακοπές τελείωσαν για όλους μας. Χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς κι εσείς γυρίσατε στις τάξεις για να συνεχίσετε τον αγώνα για γνώση και μόρφωση.
Ένα αγώνα που απαιτεί θυσίες και προσπάθεια. Είναι ανάγκη όμως να υποστείτε αυτές τις θυσίες αν θέλετε όλο και πιο ψηλά να ανεβαίνετε στη ζωή, όλο και πιο μακριά να βλέπετε στον ορίζοντα της.
Τίποτε το σπουδαίο, τίποτε το καλό δεν αποχτιέται χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς επιμέλεια.
Γι’ αυτό ριχτείτε και μάλιστα από τώρα απ’ την αρχή της χρονιάς, με κέφι και διάθεση, οπλισμένοι με θέληση και επιμονή στον αγώνα της μόρφωσης.
Αγαπήστε το σχολείο και το διάβασμα.
Ας γίνει ο καλύτερος σας φίλος το βιβλίο. Θα είναι η μόνης σας πράξη για την οποία δεν θα μετανιώσετε ποτέ. Οργανώσετε έτσι το χρόνο σας ώστε το μεγαλύτερο διάστημα να το αφιερώνετε στο διάβασμα. Εκεί κρύβεται η επιτυχία.
Περιορίστε μερικοί τις βόλτες και την ψυχαγωγία σας. Μην χάνετε πολύτιμο χρόνο στις καφετέριες, τα μπαράκια και στα συχνά πάρτυ με δικαιολογία την εκδρομή. Απομακρυνθείτε για λίγο από τον ανίκητο στη μάχη έρωτα. Έρωτες-ψυχαγωγίες κι επιτυχίες δεν συμβιβάζονται.
Βάλτε στόχο να γίνετε όχι απλώς καλοί αλλά άριστοι. Βάλτε στόχο το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο. Ας μην σας ικανοποιούν οι συμπαθέστατες κατ’ άλλα σχολές εκτροφής ζώων και ψαριών.
Και η φετινή χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το Λύκειο μας. Τα καλά αποτελέσματα και της περασμένης χρονιάς συνέχεια και των προηγούμενων χρόνων, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί καθηγητές και μαθητές, με ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά και για μεγαλύτερες ακόμα επιτυχίες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που εφέτος μαθήτρια μας αναδεικνύεται 1η στη Δωδεκάνησο και 4η Πανελληνίως και εισάγεται στην ΙΑΤΡΙΚΗ με υποτροφία. Τρεις δε άλλες μαθήτριες εισάγονται μέσα στην 1η εξάδα στις σχολές της προτίμησης τους. Όλοι δε οι μαθητές της Γ απολύονται και της Β προάγονται από τον Ιούνιο. Μαθήτρια δε της Β αναδεικνύεται στη Δωδεκάνησο, 1η στα κορίτσια και παίρνει δώρο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ένα ταξίδι σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επιτυχία του Λυκείου μας για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Οι μαθητές μπορούν.
Οι καθηγητές θέλουν.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως στο σύνολο τους σχεδόν οι μαθητές μπορούν και θέλουν να είμαστε κι εφέτος στη πρώτη σειρά των επιτυχιών και η καλή φήμη του σχολείου μας να γίνει καλύτερη και να ξεφύγει πλέον από τα όρια του Νομού. Όλοι μαζί λοιπόν θ’ αγωνισθούμε γι’ αυτό το σκοπό και θα τα καταφέρουμε.
Εμείς οι καθηγητές σας θα καταβάλουμε απ’ τη δική μας πλευρά κι αυτό το χρόνο κάθε προσπάθεια για να σας οδηγήσουμε πιο ψηλά. Θα είμαστε κοντά σας όπως πάντα και θα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα σας. Μην ξεχνάτε ότι οι καθηγητές σας είμαστε φίλοι σας και για το καλό το δικό σας προσπαθούμε.

Θεωρώ δεδομένο ότι κι εφέτος η διαγωγή σας θα είναι ΑΡΙΣΤΗ. Άλλωστε θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι, μαθητές που με πράξεις κι ενέργειες τους θα γίνουν αίτιοι να δυσφημισθεί το σχολείο μας, μαθητές που θα εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και γενικά μαθητές που δεν θα επιτρέπουν στους συμμαθητές τους την μόρφωση θα τιμωρούνται ή και θα εκδιώκονται απ’ το σχολείο και ας πάνε σε άλλα Λύκεια που πιθανό να ταιριάζουν στον χαρακτήρα τους.
Όλοι γνωρίζετε ότι η φοίτηση στο Λύκειο δεν είναι υποχρεωτική. Αφού λοιπόν εσείς επιλέξατε το Λύκειο είσθε  υποχρεωμένοι να επιτύχετε και του χρόνου όλοι μαζί ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ να χαρούμε την είσοδο όλων των μαθητών της Γ στα Πανεπιστήμια και την προαγωγή των υπολοίπων και μάλιστα με καλύτερα ακόμα αποτελέσματα από τα εφετινά.
Τελειώνοντας ευχόμαστε υγεία και χαρά σε σας και τις οικογένειες σας
Καλή πρόοδο και μεράκι για μόρφωση και γνώση.


Εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αρχαγγέλου το σχολικό έτος 2009-10

23 Οκτωβρίου 2010

Τσουρδιού Γιώργος, Θεολόγος
Βερναδάκη Ντίνα, Φιλόλογος
Γεωργιάδης Νίκος, Φιλόλογος
Δρίβας Γιώργος, Φιλόλογος
Σιαμαντούρα Σωτηρία, Φιλόλογος
Χατζηνικόλα Τσαμπίκα, Φιλόλογος
Βαδαλούκα Αθηνά, Μαθηματικός
23 Οκτωβρίου 2010

Ιδομενέας Παναγιώτης, Μαθηματικός
Ταράλη Μαρία, Μαθηματικός
Αλεξανδρόπουλος Βαγγέλης, Φυσικός
Γωγούλης Ηλίας, Φυσικός
Χατζηνικόλας Παναγιώτης, Χημικός
Τσιάπος Απόστολος, Βιολόγος
23 Οκτωβρίου 2010

Λαμπριανού Στέλλα, Αγγλικών
Στόλη Σοφία, Αγγλικών
Πασχαλίδης Λευτέρης, Οικονομολόγος
Ρούφας Παναγιώτης, Οικονομολόγος
Κουλτζή Άννα, Γυμνάστρια
Σαρικάς Μιχάλης, Πληροφορικής
Σαρικάς Σάββας, Πληροφορικής


Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων για Πανελλαδικές

Μετά από πολλά σχόλια, τόσο από μαθητές/τριες όσο κι από εκπαιδευτικούς του σχολείου….σχετικά με το πως επηρεάζει ο βαθμός του σχολείου (ο προφορικός βαθμός, δηλαδή ο μέσος όρος των δύο τετραμήνων) τα μόρια των υποψηφίων……παραθέτω ένα από τα καλύτερα προγράμματα που υπάρχουν για τον υπολογισμό των μορίων.Είναι από την Εκπαιδευτική Kλίμακα. Το πρόγραμμα (Excel) μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: Μόρια Πανελλαδικών

Αφού κατεβάσετε το αρχείο μπορείτε να το αποθηκεύσετε επιλέγοντας “Αποθήκευση ως”. Επιλέγετε το αντίστοιχο φύλλο εργασίας ανάλογα με την κατεύθυνση. Συμπληρώνετε προφορικούς και γραπτούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ. Από τα μαθήματα ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ συμπληρώνετε το πεδίο της Νεοελληνικής Γλώσσας και το πεδίο του μαθήματος που έχετε επιλέξει (Μαθηματικά ή Βιολογία ή Φυσική ή Ιστορία). Αν δίνετε το ΑΟΘ στις Πανελλαδικές συμπληρώνετε και το αντίστοιχο πεδίο του ΑΟΘ, διαφορετικά το αφήνετε κενό. Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία, εμφανίζεται το σύνολο των μορίων.
Είναι σημαντικό ότι φαίνονται τα μαθήματα και οι συντελεστές ανά επιστημονικό πεδίο, γεγονός που βοηθάει να υπολογίσει κανείς πόσα μόρια κερδίζει ή χάνει στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία.

Σε περίπτωση που εξετάζεστε σε ειδικό μάθημα, προσθέτετε στο γενικό σύνολο μορίων το βαθμό του ειδικού μαθήματος επί 2 ή 1 ανάλογα με τη σχολή και στη συνέχεια επί 100.
Παράδειγμα: Έχετε 15.000 μόρια κι έχετε γράψει 15 στα Αγγλικά. Για την Αγγλική Φιλολογία (συντελεστής 2) έχετε συν 3000 μόρια, δηλαδή 15.000 + (15x2x100), σύνολο 18.000 μόρια. Για το Τμήμα Δημοσιογραφίας (συντελεστής 1) έχετε συν 1500 μόρια, δηλαδή 15.000 + (15x1x100), σύνολο 16.500 μόρια.


Τμήματα με ιδιαιτερότητες

α. Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Στο Τμήμα αυτό εισάγονται ΜΟΝΟ Πυρονόμοι, Αρχιπυροσβέστες και Πυροσβέστες που υπηρετούν στο Σώμα της Πυροσβεστικής.

β. Οι ενδιαφερόμενοι για τα Τμήματα:
Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα αυτά δεν μπορεί να φοιτήσει όποιος παρουσιάζει κώφωση- βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπάθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου-άρθρωσης ή παθολογική φωνή.
Όσοι εισάγονται στα Τμήματα αυτά υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του Τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το συγκεκριμένο Τμήμα. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Τμήματα με ιδιαιτερότητες”


Απουσίες…επίκαιρο και σημαντικό

Δικαιολόγηση απουσιών

  1. Εάν ο μαθητής/τρια απουσιάζει ολόκληρη την ημέρα. Με βεβαίωση από γιατρό ή με δικαιολογητικό από κηδεμόνα μέσα 10 ημέρες από την ημέρα που ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο. Οι κηδεμόνες μπορούν να δικαιολογούν δύο (2) το πολύ συνεχόμενες ημέρες και συνολικά απουσίες δέκα (10) ημερών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Απουσίες πάνω από δύο ημέρες δικαιολογούνται μόνο με βεβαίωση γιατρού (Π.Δ. 485/83, Π.Δ. 60/06, Π.Δ. 50/08).

Για τη διευκόλυνση των κηδεμόνων των μαθητών, οι μαθητές μπορούν να φέρουν οι ίδιοι στο σχολείο δικαιολογητικό από τον κηδεμόνα τους. Όμως θα πρέπει απαραίτητα ο κηδεμόνας να επικοινωνήσει με το σχολείο τηλεφωνικά (2244022254, ώρες 8 π.μ. ως 2 μ.μ.) πάλι μέσα σε 10 ημέρες, ώστε να ισχύει το δικαιολογητικό. Το έγγραφο για τη δικαιολόγηση των απουσιών μπορείτε να το κατεβάσετε Έγγραφο για δικαιολόγηση απουσιών.

  1. Εάν ο μαθητής απουσιάζει κάποιες ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Για να δικαιολογηθούν οι απουσίες, ο μαθητής/τρια ζητάει άδεια από τον καθηγητή/τρια που έχει μάθημα ώστε να μπορέσει να φύγει από το σχολείο. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να φέρει δικαιολογητικό.

Ωράριο σχολείου

j0441400.png

1η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 08.15-09.00, 45 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 λεπτά
2η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 09.05-09.45, 40 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15 λεπτά
3η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 10.00-10.40, 40 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10 λεπτά
4η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 10.50-11.30, 40 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 λεπτά
5η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 11.35-12.15, 40 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 λεπτά
6η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 12.20-13.00, 40 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 λεπτά
7η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ: 13.05-13.40, 35 λεπτά. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 λεπτά


Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Το σχολείο τη δεκαετία του 1970Το Λύκειο Αρχαγγέλου έχει ιστορία 50 περίπου ετών. Από την ίδρυση του σχολείου το σχολικό έτος 1963-64, στο Λύκειο Αρχαγγέλου καθώς και στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου φοιτούσαν μαθητές από τον Αρχάγγελο, τα Αφάντου και τα υπόλοιπα χωριά της Νότιας Ρόδου.
Το σχολικό έτος 1982-83 ιδρύθηκε το Λύκειο Αφάντου και οι μαθητές από τα Αφάντου μετεγράφησαν στο Λύκειο του χωριού τους. Το σχολικό έτος 1985-86 ιδρύθηκε το Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Γενναδίου κι έτσι οι μαθητές από τα χωριά της Νότιας Ρόδου φοιτούν πλέον σε αυτό.
Σήμερα στο Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου φοιτούν μαθητές από Αρχάγγελο, Μαλώνα, Μάσαρη, Κάλαθο, Λίνδο, Πυλώνα και Λάρδο. Το σχολείο απασχολεί σήμερα 18 καθηγητές και έχει 186 μαθητές και μαθήτριες.Διευθύντρια του σχολείου από το σχολικό έτος 2009-10 είναι η κυρία Μαναρά Άννα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.


Επιτυχόντες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ το σχολικό έτος 2008-09

Ευχόμαστε καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία και πιο ξεκούραστα χρόνια μετά τις Πανελλαδικές σε όλους μαθητές και μαθήτριες πέτυχαν στα Πανεπιστήμια. Επίσης, θυμίζουμε σε όσους δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποια σχολή ότι η ζωή έχει πολλούς δρόμους και σίγουρα το Πανεπιστήμιο δεν είναι ο μόνος.

1.    ΑΦΑΝΤΕΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΕΜ
2.    ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΦIΛ/ΦIΚΩΝ & KOINΩN. ΣΠOYΔ. ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)
3.    ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, NOMIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
4.    ΓΑΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ TEI ΠΑΤΡΑΣ
5.    ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ)
6.    ΓΙΑΝΝΕΣΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧ & ΟΡΓΑΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
7.    ΔΑΓΑΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TEI ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
8.    ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓEΩΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ
9.    ΚΑΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΑ, XPHMATOOIKONOM. & TPAΠEZ. ΔIOIKHTIK. ΠΕΙΡΑΙΑ
10.    ΚΑΥΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ)
11.    ΚΟΛΑΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ TEI ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
12.    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ TEI ΣΕΡΡΩΝ
13.    ΚΟΥΡΖΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΔIOIKHΣHΣ EΠIXEIPHΣEΩN ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ)
14.    ΜΑΓΚΑΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, HΛEKΤΡΟNIKΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ KAI MHXΑΝΙKΩN YΠOΛ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)
15.    ΜΠΕΡΔΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
16.    ΠΑΝΤΟΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΡΑΦΑΗΛ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ)
17.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ Η ΤΑΡΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ
18.    ΠΑΤΣΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓEΩΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ
19.    ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, HΛEKΤΡΟNIKΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ KAI MHXΑΝΙKΩN YΠOΛ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ)
20.    ΤΣΙΠΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΦIΛ/ΦIΚΩΝ & KOINΩN. ΣΠOYΔ. ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)
21.    ΦΟΥΤΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΜ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ)
22.    ΧΑΤΖΗΙΓΝΑΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ
23.    ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΣΧΕΔ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
24.    ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤEI ΑΘΗΝΑΣ


Η εκπαίδευση στον Αρχάγγελο και τα γύρω χωριά

Η εκπαίδευση στον Αρχάγγελο και τα γύρω χωριά

Σύμφωνα με την περιγραφή του Γάλλου περιηγητή Βίκτωρ Γκερέν (V. GUERIN) που επισκέφθηκε τη Ρόδο τον Ιούνιο του 1856 υπήρχε στον Αρχάγγελο σχολείο που ίδρυσε και διεύθυνε ο παπάς του χωριού. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Η εκπαίδευση στον Αρχάγγελο και τα γύρω χωριά”


Ομιλία του κυρίου Γιώργου Ελένη προς τους μαθητές/τριες, 2001

Ομιλία του κυρίου Γιώργου Ελένη προς τους μαθητές/τριες, 2001

11 Σεπτεμβρίου 2001
Αγαπητοί φίλοι, μαθητές και μαθήτριες
Σας καλωσορίζουμε κι εφέτος τη πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο σας, στο σχολείο των γονιών σας και των παιδιών σας αργότερα.
Αγαπητά μας παιδιά
Η ξένοιαστη κι ευχάριστη εποχή του καλοκαιριού πέρασε. Οι διακοπές τελείωσαν για όλους μας. Χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς κι εσείς γυρίσατε στις τάξεις για να συνεχίσετε τον αγώνα για γνώση και μόρφωση. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Ομιλία του κυρίου Γιώργου Ελένη προς τους μαθητές/τριες, 2001”


Το κτίριο του Λυκείου Αρχαγγέλου

Το ισόγειο είναι χτισμένο από λιθοδομή και αποτελείται από τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, δύο γραφεία και διαδρόμους. Eργολάβος ήταν ο Ιωάννης Μωρόπουλος. Είναι χτισμένο από τοιχοποιία των 50 εκατοστών με ασβεστοκονίαμα και οι μάστορες ήταν αρχαγγελίτες, ο Αντώνιος Πλατής του Νικολάου, ο Αντώνης Κάντακας  κ.α. Το έτος 1969 έγινε η επέκταση στο ισόγειο που είναι η σημερινή αίθουσα τελετών. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το κτίριο του Λυκείου Αρχαγγέλου”


Το οικόπεδο του Λυκείου Αρχαγγέλου

Το οικόπεδο (αγρόκτημα) αρχικής έκτασης 13 περίπου στρεμμάτων στο οποίο βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Λυκείου Αρχαγγέλου ανήκε στον αείμνηστο Αρχαγγελίτη “Μπακόγλου” (άγνωστο το πραγματικό ονοματεπώνυμο  του). Αρχικά έγινε δωρεά στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ Αρχαγγέλου η οποία το παραχώρησε στο Δημόσιο. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Το οικόπεδο του Λυκείου Αρχαγγέλου”


Λύκειο Αρχαγγέλου

Το Λύκειο Αρχαγγέλου έχει ιστορία 50 περίπου ετών. Από την ίδρυση του σχολείου το σχολικό έτος 1963-64, στο Λύκειο Αρχαγγέλου καθώς και στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου φοιτούσαν μαθητές από τον Αρχάγγελο, τα Αφάντου και τα υπόλοιπα χωριά της Νότιας Ρόδου.
Το σχολικό έτος 1982-83 ιδρύθηκε το Λύκειο Αφάντου και οι μαθητές από τα Αφάντου μετεγράφησαν στο Λύκειο του χωριού τους. Το σχολικό έτος 1985-86 ιδρύθηκε το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Γενναδίου κι έτσι οι μαθητές από τα χωριά της Νότιας Ρόδου φοιτούν πλέον σε αυτό.
Σήμερα στο Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου φοιτούν μαθητές από Αρχάγγελο, Μαλώνα, Μάσαρη, Κάλαθο, Λίνδο, Πυλώνα και Λάρδο. Το σχολείο απασχολεί το σχολικό έτος 2014-15  23 καθηγητές και έχει 255 μαθητές και μαθήτριες. Διευθύντρια του σχολείου είναι η κ. Λαμπριανού Στέλλα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με στιγμές από τη σχολική ζωή.




Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση