Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων για Πανελλαδικές

Μετά από πολλά σχόλια, τόσο από μαθητές/τριες όσο κι από εκπαιδευτικούς του σχολείου….σχετικά με το πως επηρεάζει ο βαθμός του σχολείου (ο προφορικός βαθμός, δηλαδή ο μέσος όρος των δύο τετραμήνων) τα μόρια των υποψηφίων……παραθέτω ένα από τα καλύτερα προγράμματα που υπάρχουν για τον υπολογισμό των μορίων.Είναι από την Εκπαιδευτική Kλίμακα. Το πρόγραμμα (Excel) μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: Μόρια Πανελλαδικών

Αφού κατεβάσετε το αρχείο μπορείτε να το αποθηκεύσετε επιλέγοντας “Αποθήκευση ως”. Επιλέγετε το αντίστοιχο φύλλο εργασίας ανάλογα με την κατεύθυνση. Συμπληρώνετε προφορικούς και γραπτούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ. Από τα μαθήματα ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ συμπληρώνετε το πεδίο της Νεοελληνικής Γλώσσας και το πεδίο του μαθήματος που έχετε επιλέξει (Μαθηματικά ή Βιολογία ή Φυσική ή Ιστορία). Αν δίνετε το ΑΟΘ στις Πανελλαδικές συμπληρώνετε και το αντίστοιχο πεδίο του ΑΟΘ, διαφορετικά το αφήνετε κενό. Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία, εμφανίζεται το σύνολο των μορίων.
Είναι σημαντικό ότι φαίνονται τα μαθήματα και οι συντελεστές ανά επιστημονικό πεδίο, γεγονός που βοηθάει να υπολογίσει κανείς πόσα μόρια κερδίζει ή χάνει στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία.

Σε περίπτωση που εξετάζεστε σε ειδικό μάθημα, προσθέτετε στο γενικό σύνολο μορίων το βαθμό του ειδικού μαθήματος επί 2 ή 1 ανάλογα με τη σχολή και στη συνέχεια επί 100.
Παράδειγμα: Έχετε 15.000 μόρια κι έχετε γράψει 15 στα Αγγλικά. Για την Αγγλική Φιλολογία (συντελεστής 2) έχετε συν 3000 μόρια, δηλαδή 15.000 + (15x2x100), σύνολο 18.000 μόρια. Για το Τμήμα Δημοσιογραφίας (συντελεστής 1) έχετε συν 1500 μόρια, δηλαδή 15.000 + (15x1x100), σύνολο 16.500 μόρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *