Ομιλία του κυρίου Γιώργου Ελένη προς τους μαθητές/τριες, 2001

Ομιλία του κυρίου Γιώργου Ελένη προς τους μαθητές/τριες, 2001

11 Σεπτεμβρίου 2001
Αγαπητοί φίλοι, μαθητές και μαθήτριες
Σας καλωσορίζουμε κι εφέτος τη πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο σας, στο σχολείο των γονιών σας και των παιδιών σας αργότερα.
Αγαπητά μας παιδιά
Η ξένοιαστη κι ευχάριστη εποχή του καλοκαιριού πέρασε. Οι διακοπές τελείωσαν για όλους μας. Χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς κι εσείς γυρίσατε στις τάξεις για να συνεχίσετε τον αγώνα για γνώση και μόρφωση.
Ένα αγώνα που απαιτεί θυσίες και προσπάθεια. Είναι ανάγκη όμως να υποστείτε αυτές τις θυσίες αν θέλετε όλο και πιο ψηλά να ανεβαίνετε στη ζωή, όλο και πιο μακριά να βλέπετε στον ορίζοντα της.
Τίποτε το σπουδαίο, τίποτε το καλό δεν αποχτιέται χωρίς κόπο, χωρίς προσπάθεια, χωρίς επιμέλεια.
Γι’ αυτό ριχτείτε και μάλιστα από τώρα απ’ την αρχή της χρονιάς, με κέφι και διάθεση, οπλισμένοι με θέληση και επιμονή στον αγώνα της μόρφωσης.
Αγαπήστε το σχολείο και το διάβασμα.
Ας γίνει ο καλύτερος σας φίλος το βιβλίο. Θα είναι η μόνης σας πράξη για την οποία δεν θα μετανιώσετε ποτέ. Οργανώσετε έτσι το χρόνο σας ώστε το μεγαλύτερο διάστημα να το αφιερώνετε στο διάβασμα. Εκεί κρύβεται η επιτυχία.
Περιορίστε μερικοί τις βόλτες και την ψυχαγωγία σας. Μην χάνετε πολύτιμο χρόνο στις καφετέριες, τα μπαράκια και στα συχνά πάρτυ με δικαιολογία την εκδρομή. Απομακρυνθείτε για λίγο από τον ανίκητο στη μάχη έρωτα. Έρωτες-ψυχαγωγίες κι επιτυχίες δεν συμβιβάζονται.
Βάλτε στόχο να γίνετε όχι απλώς καλοί αλλά άριστοι. Βάλτε στόχο το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο. Ας μην σας ικανοποιούν οι συμπαθέστατες κατ’ άλλα σχολές εκτροφής ζώων και ψαριών.
Και η φετινή χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το Λύκειο μας. Τα καλά αποτελέσματα και της περασμένης χρονιάς συνέχεια και των προηγούμενων χρόνων, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί καθηγητές και μαθητές, με ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά και για μεγαλύτερες ακόμα επιτυχίες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που εφέτος μαθήτρια μας αναδεικνύεται 1η στη Δωδεκάνησο και 4η Πανελληνίως και εισάγεται στην ΙΑΤΡΙΚΗ με υποτροφία. Τρεις δε άλλες μαθήτριες εισάγονται μέσα στην 1η εξάδα στις σχολές της προτίμησης τους. Όλοι δε οι μαθητές της Γ απολύονται και της Β προάγονται από τον Ιούνιο. Μαθήτρια δε της Β αναδεικνύεται στη Δωδεκάνησο, 1η στα κορίτσια και παίρνει δώρο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ένα ταξίδι σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επιτυχία του Λυκείου μας για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Οι μαθητές μπορούν.
Οι καθηγητές θέλουν.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως στο σύνολο τους σχεδόν οι μαθητές μπορούν και θέλουν να είμαστε κι εφέτος στη πρώτη σειρά των επιτυχιών και η καλή φήμη του σχολείου μας να γίνει καλύτερη και να ξεφύγει πλέον από τα όρια του Νομού. Όλοι μαζί λοιπόν θ’ αγωνισθούμε γι’ αυτό το σκοπό και θα τα καταφέρουμε.
Εμείς οι καθηγητές σας θα καταβάλουμε απ’ τη δική μας πλευρά κι αυτό το χρόνο κάθε προσπάθεια για να σας οδηγήσουμε πιο ψηλά. Θα είμαστε κοντά σας όπως πάντα και θα προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα σας. Μην ξεχνάτε ότι οι καθηγητές σας είμαστε φίλοι σας και για το καλό το δικό σας προσπαθούμε.

Θεωρώ δεδομένο ότι κι εφέτος η διαγωγή σας θα είναι ΑΡΙΣΤΗ. Άλλωστε θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι, μαθητές που με πράξεις κι ενέργειες τους θα γίνουν αίτιοι να δυσφημισθεί το σχολείο μας, μαθητές που θα εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και γενικά μαθητές που δεν θα επιτρέπουν στους συμμαθητές τους την μόρφωση θα τιμωρούνται ή και θα εκδιώκονται απ’ το σχολείο και ας πάνε σε άλλα Λύκεια που πιθανό να ταιριάζουν στον χαρακτήρα τους.
Όλοι γνωρίζετε ότι η φοίτηση στο Λύκειο δεν είναι υποχρεωτική. Αφού λοιπόν εσείς επιλέξατε το Λύκειο είσθε  υποχρεωμένοι να επιτύχετε και του χρόνου όλοι μαζί ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ να χαρούμε την είσοδο όλων των μαθητών της Γ στα Πανεπιστήμια και την προαγωγή των υπολοίπων και μάλιστα με καλύτερα ακόμα αποτελέσματα από τα εφετινά.
Τελειώνοντας ευχόμαστε υγεία και χαρά σε σας και τις οικογένειες σας
Καλή πρόοδο και μεράκι για μόρφωση και γνώση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *