Καθεστώς προστασίας- Διαχείριση

 

– Η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου μαζί με γειτονικούς μικρότερους υγρότοπους και με το δάσος της Στροφυλιάς, έχει συμπεριληφθεί από το 1974 στον Κατάλογο Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας της Συνθήκης Ραμσάρ και αποτελεί έναν από τους 11 υγρότοπους που έχει εντάξει η χώρα μας στον Κατάλογο αυτό.
– Πολλά από τα πουλιά που παρατηρούνται στη λιμνοθάλασσα προστατεύονται από την οδηγία 79/409 της ΕΟΚ.
– Στο Λάππα Αχαΐας λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης της προστατευόμενης περιοχής Υγροτόπων Στροφυλιάς-Κοτυχίου και μπορούν να το επισκέπτονται ομάδες μαθητών όλων των τάξεων και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία τους. Δείτε το σχετικό έγγραφο πατώντας εδώ.
– Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι χερσαίες, οι υδάτινες και οι θαλάσσιες περιοχές της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, του δάσους Στροφυλιάς και της ευρύτερης περιοχής τους χαρακτηρίζονται ως Εθνικό Πάρκο, που θα φέρει την ονομασία «Δάσος Στροφυλιάς- Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου». Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει έκταση 48.000 στρεμμάτων και περιβάλλεται από περιφερειακή ζώνη προστασίας του Πάρκου, έκτασης 88.000 στρεμμάτων στην οποία προβλέπονται περιορισμοί σε ορισμένες δραστηριότητες και χρήσεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/865

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση