«

»

Νοέ 15 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ρόδα είναι και γυρίζει…στην Ανδραβίδα

roda

Έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο  επέλεξαν δύο μαθήτριες του σχολείου μας για να διαφημίσουν την πόλη μας, την Ανδραβίδα, προβάλλοντας τις όμορφες γωνιές της. Με τη βοήθεια συμμαθητών και φίλων τους, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, δημιούργησαν μία τρίλεπτη ταινία και την έστειλαν στο διαγωνισμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της LG (Lifeisgood: http://www.lifeisgood.gr/). Η προσπάθειά τους ήταν πραγματικά πολύ επιτυχημένη και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κορίτσια μπαίνουν στη θέση του σκηνοθέτη και του δημιουργού ταινιών μικρού μήκους. Το σχολικό έτος 2012-13, ως μαθήτριες του Γυμνασίου Ανδραβίδας, είχαν πάρει  μέρος στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους: «΄Ενας πλανήτης …μια ευκαιρία»που συνδιοργάνωνε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με την ΕΡΤ. Η ταινία είχε τίτλο: «Μη γίνεσαι συνεργός στο έγκλημα» και είχε σχέση με τα στερεότυπα και την προκατάληψη.  Το τρέχον σχολικό έτος 2013-14, δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό “camerazizanio” που θα φιλοξενηθεί στον Πύργο από 30 Νοεμβρίου 2013 έως και 7 Δεκεμβρίου 2013.

Τα δραστήρια αυτά  κορίτσια απολαμβάνουν πραγματικά αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Οι ίδιες δήλωσαν για την τελευταία ταινία τους:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται αυτή η μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του μέσα από τον πιο interactive διαγωνισμό του ΣΚΑΙ και της LG. Ελπίζουμε να σας ικανοποιήσει το βίντεο της ομάδας μας W.T.F. Productions (wonderful_teen’s_films) και να πάρετε μια καλή γεύση από την Ανδραβίδα και ίσως στο μέλλον να την επισκεφτείτε κιόλας. Το παρακάτω ποίημα θα σας πείσει και σίγουρα θα νιώσετε κι εσείς τη διαχρονικότητά: Μέσα απ’το χάρτη φαίνεται μια τόση δα κουκκίδα, μα έχει όνομα βαρύ…την λένε Ανδραβίδα, Από τα χρόνια τα παλιά ήτανε τόπος ωραίος, γι’ αυτό και κάποτε λεγότανε «ο Γέρος του Μορέως», Ακόμα όμως και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, η φήμη και η δόξα της  θα μείνουνε αιώνια!»

Δείτε την ταινία μικρού μήκους  «Ρόδα είναι και γυρίζει…στην Ανδραβίδα» στον σύνδεσμο:   http://www.lifeisgood.gr/videos/omada178-video94

lifeisgood.1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/813

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων